Mikko Ylönen ja Karoliina Rantalainen musisoivat juhlassa.
Vieraat nostivat maljan 70-kymppiselle.
Juhlissa eri sukupolvet viihtyivät keskenään.
Juhlaväki kokoontui Jyväskylään Aalto-saliin.
Juhlissa oli mukana insinööriyhteisön puheenjohtajia.
Insinööri-lehti

Keski-Suomen Insinöörit juhli täysiä kymmeniä

Keski-Suomen Insinöörit yhdistyksen ensi askeleet otettiin vuonna 1946 Tampereella. Tällöin nimi oli YIY ry:n Keski-Suomen osasto.

Keski-Suomen Insinöörit juhli 70-vuotistaivaltaan viime lauantaina Jyväskylän keskustassa Aalto-salissa, jonka vuonna 1925 vihityt puitteet sopivat hienosti arvokkaaseen tilaisuuteen.

Paikalle saapui kutsuvieraita aveceineen noin 50; lisäksi lähes 100 jäsentä ja avecia juhli yhdistystään.

Ihmiset olivat pukeneet parasta päälleen, mukaan lukien kunniamerkit, jotka loivat iltaan oman loistokkuutensa. Jäsenistöä oli monesta sukupolvesta. Insinööri vuodelta 1963 kertoi terveisensä ja onnitteli yhdistystä 50 vuoden takaa 20-vuotisjuhlista, joissa hän oli ollut silloin paikalla.

Toisaalta monelle oli ensimmäinen kerta, kun osallistui kyseisen pyöreitä juhlivan yhdistyksen juhlintaan.

Illan ohjelmassa oli tarjolla hyvää ruokaa ja juomaa, juhlapuheita sekä hyvää musiikkia taustabändiltä ja Seminaarinmäen Mieslaulajilta.

KSI:n jäsenyys on jäsentensä näköistä toimintaa

– Tämän tortun arvo on noin 3 500 euroa, lausui Jari Rapun kaveri Jyväskylän Insinööriopiskelijoiden järjestämissä lasten pikkujouluissa pari vuotta sitten.

Joulutortun arvon kaveri laski ynnäämällä vuosien jäsenmaksut yhteen – tämä oli ensimmäinen kerta, kun hän hyödynsi etujaan.

Keski-Suomen Rapullekin heräsi ajatus, että voisikin pyrkiä saamaan rahalleen vastinetta. Sittemmin hän on ollut aktiivinen ja käynyt säännöllisesti Keski-Suomen Insinöörien tapahtumissa. Tällä hetkellä tarjonta on kohdannut hyvin hänen ja perheen tarpeita.

– Perheellisenä mieluisimpia tapahtumia ovat juuri lapsiperheille tarkoitetut.

Etenkin kun ne ovat valmiita paketteja, eikä itse tarvitse kuin ilmestyä paikalle.

Yhteistä tekemistä koko perheelle

Tulevaisuudelta Jari Rappu toivoo nimenomaan osallistuvaa tekemistä lähellä kotia, ei niinkään reissuja. Lauantaipäivänä koko perheelle järjestettyä askaretta, jotain uutta, joka tarvitsee paljon osallistujia ja yhdistyksen järjestämään.

– Esimerkiksi kiva tapahtuma voisi olla yliopiston kanssa yhdessä järjestetty, sopivan insinöörimäinen, avaruusteemainen toimintapäivä.

Teksti: Joni Laitinen, Keski-Suomen Insinöörien tiedottaja
Kuvat: Heikki Kynsijärvi