Kesäkaravaanin lähetyksessä Jouko Malinen kertoo suunnistuksesta.
Insinööri-lehti vapaalla

Kesäkaravaani vie metsään ja viinitiloille

Kun Insinööriliiton Kesäkaravaani-kiertue siirtyi verkkoon, kaikkien on helpompi osallistua eri teemoihin liittyviin lähetyksiin.

Ohjelmasarja on aivan uusi, mutta heti sille riitti yleisöä ja innokkaita kysymyksiä. Viime viikolla Insinööriliiton edunvalvontapäällikkö ja ikämiessarjan Suomen-mestaruuksia voittanut suunnistaja Jouko Malinen kertoi suunnistamisesta Kesäkaravaani-kiertueen studiossa.

– Suunnistus on kaikille sopiva liikuntamuoto, harrastaa sitä sitten oman ilon tai kilpailun vuoksi. Iällä tai kunnolla ei ole väliä, Malinen tiivistää pääviestinsä.

Studiossa kävi vieraina Insinöörit ASK -urheiluseuran edustajat Henna Reponen ja Janne Juujärvi. Lähetys ei mennyt vain sokeasti eetteriin, vaan Insinööriliiton jäsenet pommittivat lähetyksen aikana esiintyjiä kysymyksillä.

– Sieltä tuli aktiivisilta harrastajilta täsmennyksiä ja aloittelevilta kysymyksiä, kuinka matalalla kynnyksellä harrastukseen voi lähteä. Siitä näki, että kiinnostusta oli, Malinen sanoo.

Tapahtuma muutti luonnettaan

Insinööriliiton Kesäkaravaani-kiertuetta ei koronapandemian vuoksi järjestetty tänä vuonna perinteisellä tavalla. Eri puolilla Suomea kesätapahtumissa järjestetyt jäsentapahtumat vaihdettiin verkossa järjestettyihin virtuaalilähetyksiin.

Tähän mennessä Kesäkaravaanissa on lähetetty ohjelmaa kirjallisuudesta ja suunnistamisesta. Ohjelmissa esitetään muun muassa teemaan liittyviä lomavinkkejä. Jo lähetettyjä tilaisuuksia voi katsoa jälkikäteen tallenteina.

Insinööriliiton jäsenhankinnan koordinaattori, Kesäkaravaanin vastaava tuottaja Milla Pennanen kehottaa seuraamaan lähetyksiä livenä.

– Se antaa mahdollisuuden vaikuttaa ohjelman sisältöön. Lähetykset ovat interaktiivisia, eli jäsenet voivat käydä chatin kautta keskustelua juontajien ja esiintyjien kanssa, Pennanen sanoo.

Kommenttien lähettäjien kesken arvotaan myös palkintoja.

Asiantuntijat esiintyvät

Seuraava lähetys uppoutuu viinien ja muiden juomien maailmaan tiistaina 16.6. Suomessa toimii yli 20 viinitilaa, joissa tuotetaan juomia jälleenmyyntiin. Studiossa vierailevat viinialan asiantuntija Kalle Naatula, Noita Wineryn viinintekijä Simon McCabe ja etäyhteyden avulla Suomen viiniyrittäjien liiton puheenjohtaja Jorma Keijonen.

Lähetyksiä tulee kesän aikana yhteensä viisi. Viiniteeman jälkeen nauretaan stand-up-keikalla ja sukelletaan Maretariumin vedenelävien sekaan. Tarkat ohjelmatiedot voi lukea Kesäkaravaani-kiertueen sivulta.

Ensimmäiset kaksi lähetystä ehti kerätä yhteensä noin 200 ennakkoilmoittautunutta. Kolmanteen lähetykseen oli jo viime viikolla ilmoittautunut saman verran.

Teksti: Janne Luotola
Kuva: Insinööriliitto