Nousu alkaa.
Pyhältä laskeutuvat rappuset kiertävät puhtaiden lampien vierestä.
Projektipäällikkö Mikko Kinnunen ja nousu kohti Ukko-Luostoa.
Lappi antaa parastaan, taustalla alkupiste Pyhä-Tunturi.
InssiCooper 2014 osallistujat Luoston huipulla.
Insinööri-lehti

InssiCoopper on haaste ja elämys

Jo neljättä kertaa järjestetty, leikkimielisellä rastiradalla varustettu vaellus Pyhältä Luostolle vetää mukaan ihmisiä ympäri Suomea. Tapahtuman nimi saattaa erehdyttää, sillä ovat tervetulleita kaikki alasta ja koulutuksesta riippumatta. Kahdelle päivälle jaettuna 32 kilometrin mittainen matka ei tunnu pahalta edes pahimman penkkiurheilijan mielestä.  Myös yöpyminen maastossa tuo oman lisänsä elämykseen. Mainittakoon vielä, että kyseessä on täysin alkoholiton vaellus.

– Homma haiskahtaa pahasti epäopiskelijamaiselta vapaa-ajan tapahtumalta, koska viina ei virtaa alusta loppuun, mutta siksi se onkin mukavaa vaihtelua, toteaa Seinäjoen ammattikorkeakoulussa automaatiota toista vuotta opiskeleva Tapio Niemi.

Niemi osallistui Inssicoopperille ensimmäistä kertaa.

– Olen luonteeltani ulkoilmaihminen ja tapahtuma tarjosi mahdollisuuden verkostoitumiseen mukavien aktiviteettien ohessa, joten lähdin mukaan.

Niemi kuuli tapahtumista  Rovaniemen Insinööriopiskelijapäivillä. Hän yritti houkutella mukaan myös kavereitaan, mutta he tuntuivat pelästyvän ajatusta yli kaksi tuntia kestävästä liikunnasta. Niinpä Niemi lähti matkaan yksin.

Tapahtuman osallistumismaksu 50 euroa kattaa kyydin linja-autolla Rovaniemeltä Pyhälle, sieltä ohjatun vaelluksen Luostolle sekä vaelluksen jälkeisen yön majoituksen Luoston läheisyydessä olevissa rakennuksissa saunoineen ja perinteisine ruokineen.

– InssiCoopperissa ehdottomasti parasta oli seura ja maisemat. Sääkin suosi niin kelpasi olla reissussa. Osallistun vaellukselle ensi vuonnakin, ellen lähde ulkomaille vaihtoon, Niemi vakuuttaa.

Pääjoukko vaeltajista tuli maaliin vaativamman maisemareitin kautta. Kun osallistujat kuulivat, että joukon veteraanivaeltajat olivat viime vuonna uskaltautuneet maisemareitille, ottivat he haasteen vastaan ja tekivät samoin.  

– Sekuntiakaan en kadu mukaan lähtemistä. Kiitos kaikille osallistujille ja järjestäjille mahtavasta tapahtumasta, Niemi hehkuttaa.

Teksti: Mika Kiviharju
Kuvat: Tero Rinne, Ilkka Rautio ja Juho Niemelä