Anu Kaniin, Tommi Grönholm ja Kalle Kiili koettelevat kuntoaan.
Kokkausjaksossa mitataan ruoanlaittotaitoja.
Pian selviää, miten sujuu insinööriltä beatboxaus.
Insinööri-lehti vapaalla

Inssi testaa -sarja haastaa insinöörit yllättäviin tehtäviin

Inssi testaa -Youtube-sarja panee insinöörien luovuuden ja kekseliäisyyden testiin. Sarja koostuu neljästä jaksosta, joiden aihepiirit vaihtuvat, mutta testaajat pysyvät samoina.

Ohjelma on samalla kilpailu, jossa kolme rohkeaa ja ennakkoluulotonta insinööriä kilpailevat toisiaan vastaan. Sarjan uusin jakso julkaistaan joka torstai neljän viikon ajan Insinööriliiton Youtube-kanavalla torstaista 24.6. alkaen.

Sarjan inssit ovat monelle liiton jäsenelle jo ennakkoon tuttuja, sillä he ovat Insinööriliiton järjestöjohtaja Tommi Grönholm, kenttä- ja kehityspäällikkö Kalle Kiili ja työehtoasiantuntija Anu Kaniin. Kilpailijat joutuvat astumaan pois mukavuusalueiltaan ja heittäytymään täysillä yllättävien tilanteiden vietäväksi.

– Työ asiantuntijaorganisaatiossa täyttyy usein rutiineista. Siinä mielessä tällainen kunniatehtävä on mukavaa vaihtelua perusarkeen, Grönholm sanoo.

Inssit eivät tienneet ennakkoon mitään tulevista jaksoista, niin aiheet, julkkistuomarit kuin tehtävät pidettiin heiltä visusti salassa.

– Oli mahtavaa heittäytyä mukaan ihan uuteen juttuun ja jännittää, mikä yllätys seuraavaksi odottaa. Erilaiset tehtävät pisti toimistorotan aivot hyrräämään, Kaniin kertoo.

Sarja kuvattiin kesäkuun aikana Insinööriliiton Pasilan päätoimiston yhteyteen rakennetussa studiossa sekä Tekniikan museon tiloissa Helsingissä. Tuomareina jaksoissa toimivat Markus Pöyhönen, Viivi Pumpanen, Rudi Rok ja mestarikokki Toni Rantala. Ohjelman konseptiin kuuluu sekoitus lukuisia eri viihdeohjelmia, joista oli poimittu parhaita paloja sarjaa varten.

– Oli iloinen yllätys aina, kun paljastui, kuka jaksoa juontaa. Rautaisia ammattilaisia, joiden kanssa oli varsin mukavaa toimia, Kiili sanoo.

Jaksojen yhteydessä Insinööriliiton Facebook- ja Instagram-tileillä kehotetaan myös katsojia suorittamaan kotihaasteita ja jakamaan omia suorituksiaan tai vinkkejään somessa. Heinäkuun aikana on odotettavissa myös some-kilpailu katsojille, jossa on jaossa mukavia palkintoja.

Sarjan yhteistyökumppaneina toimivat Tekniikan museo, K-Citymarket Helsinki Easton, Cuckoo Workout, EasyFit, F-Musiikki ja Konditoria PH7. Kaikki kuvauksia varten hankitut tavarat ja laitteet lahjoitettiin Pääkaupungin turvakoti ry:lle.

Seuraa inssien kuulumisia somessa tunnuksella #inssitestaa.

Teksti ja kuvat: Milla Pennanen