Microsoftin toimitilat Oulun Peltolassa.
Insinööri-lehti

Oulussa liiton tukea työttömyysuhan alaisille

Oulusta katoaa lähes tuhat tietotekniikan työpaikkaa, joissa työskentelee entisiä nokialaisia. Kun Broadcom lakkauttaa toimintansa, paikkakunnalta vähenee 430 työtehtävää. Microsoft Mobilen lakkauttamisen myötä työpaikkoja häviää 550.

Insinööriliitto järjestää yhdessä Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n kanssa infotilaisuuksia Oulussa loppuviikosta. Paikalla Insinööriliitosta ovat muun muassa asiamies Hannu Takala ja alueasiamies Anu Kaniin. Mukana ovat myös TE-toimisto, IAET-työttömyyskassa ja työnantajan edustaja.

– Kerromme työttömyysuhan alla oleville muun muassa liittojen palveluista, urapalvelut kärkenä, Takala sanoo.

Tilaisuuksissa on mahdollista keskustella eri tahojen edustajien kanssa myös henkilökohtaisesti ja kysellä mieltä painavista asioista.

Takala on ollut yhteyksissä lähinnä luottamusmiesten kanssa. Hänen mielestään tuntuu, että oululaiset ovat luovuttaneet, sillä kuten eräs luottamusmies totesi, töitä on haettava Oulun ulkopuolelta.

Kun tiedot lakkautuksista tulivat julkisuuteen heinäkuussa, useimmat olivat vielä kesälomilla. Monet ovat jättäneet työsähköpostit lukematta lomien aikana, joten tieto tilanteesta ei ole täysin kaikkia tavoittanut. Sen tähden torstain ja perjantain tilaisuuksiin on hyvä tulla.

– Infotilaisuus on paras paikka saada tämän hetken tiedot siitä, missä mennään ja mitä omien asioiden eteen voi tehdä, Takala painottaa.

Torstaina järjestetään kaksi tilaisuutta Microsoftin ylemmille toimihenkilöille Peltolassa. Aamulla kello 9 on englanninkielinen tilaisuus ja kello 12 suomenkielinen. Broadcomin ylemmille tilaisuus pidetään perjantaina kello 9 Elektroniikkatiellä.  

Teksti: Kirsi Tamminen, Insinööriliitto
Kuva: Markku Ruottinen / Lehtikuva