Tampereella muutosneuvotteluista kertoivat Hannu Hallamaa YTN:stä ja Jaakko Aromaa Teknologiateollisuus ry:stä.
Insinööri-lehti työmarkkinat

Muutosneuvotteluihin voi varautua ennakkoon

Teknologiateollisuus ry ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ovat järjestäneet yhdessä yritysten henkilöstöhallinnolle ja luottamushenkilöille muutosneuvotteluista kolme koulutustilaisuutta.

YTN:n teknologiateollisuuden sopimusalasta vastaavan Hannu Takalan mukaan yhteisten koulutustilaisuuksien tavoite on välttää erimielisyyksien syntymistä muutosneuvotteluissa, joissa sovitaan henkilöstön irtisanomisesta tai lomautuksesta.

– Sovimme näistä koulutuksista työehtosopimusneuvottelujen yhteydessä, kun työehtosopimukseen tuli kirjaus aikaisempaa lyhyemmistä neuvotteluajoista. Tarkoitus on, että yrityksissä on yhteinen näkemys toimintatavoista, Takala sanoo.

Tilaisuuksia on toistaiseksi järjestetty yhteensä kolme Vantaalla, Turussa ja Tampereella. Takalan mukaan tilaisuudet jatkuvat syksyllä eri puolilla Suomea.

– Kierroksen lopuksi järjestämme vielä yhteisen webinaarin, jotta koulutus tavoittaa mahdollisimman monet yritysten henkilöstöhallinnon edustajat ja luottamushenkilöt.

Takalan mukaan koulutuksen merkittävin asia on ymmärtää, mikä muutosneuvotteluissa on tärkeintä.

– Neuvotteluja ei ohjaa neuvotteluaika vaan se, että kaikki neuvotteluille asetetut sisältövaatimukset tulevat täytettyä, Takala painottaa.

Teksti: Jari Rauhamäki
Kuva: Hannu Takala