Autoa valmistetaan Valmet Automotiven tehtaalla Uudessakaupungissa.
Insinööri-lehti talous

Uudenkaupungin autotehdas käynnisti jälleen tuotannon

Valmet Automotive käynnisti eilen autonvalmistuksen Uudenkaupungin autotehtaalla, kun alihankintaketjut ovat alkaneet toimia.

Tuotanto keskeytettiin tilapäisesti huhtikuun 3. päivänä koronaviruksen aiheuttamien osapuutteiden vuoksi. Kaikki Valmet Automotiven tehtaat ovat nyt toiminnassa, sillä Salon akkutehtaalla sekä Zaryn avoautojen kattotehtaalla Puolassa tuotanto on käynnistynyt jo aiemmin.

Koronaviruksen autoteollisuudelle aiheuttamat ongelmat ovat näkyneet Valmet Automotiven tehtailla osapuutteina, tuotannon keskeytyksinä ja lomautuksina. Viime viikkojen aikana autoteollisuuden alihankintaketjut ovat jälleen alkaneet toimittaa komponentteja, ja Valmet Automotive on voinut varmistaa osien saatavuuden kaikille tehtailleen.

Uudenkaupungin autotehdas ja Salon akkutehdas käynnistivät tuotantonsa yhdellä vuorolla.  Suunnitelmien mukaisesti tavoitteena on kuitenkin nostaa työvuoroja sekä tuotantomääriä. Muun muassa kesälomien vuoksi molempien tehtaiden on tarkoitus toimia täydellä kapasiteetilla heinä-elokuusta alkaen.

Tuotannon käynnistyksessä huolehditaan henkilöstön turvallisuudesta. Tärkeimpiä uusia toimenpiteitä ovat ratkaisut, joilla varmistetaan turvavälit, kasvosuojaimen käyttöpakko, siivouksen lisääminen, pakollinen koronaan liittyvä koulutus sekä mahdollisuus suorittaa työntekijöille koronatestejä.

Kuva: Valmet Automotive