Tiedon vanha pääkonttori on nykyään Tietoevryn pääkonttori.
Insinööri-lehti työmarkkinat

Tietoevry siirtää käyttäjätuen Virosta Vaasaan

Vaasaan syntyy 160 uutta työpaikkaa syksyyn mennessä, kun ohjelmistotalo tuo työtehtäviä kotimaahan.

Tietoevry aikoo keskittää it-tukipalveluitaan syyskuuhun mennessä. Yhtiö siirtää Virosta 160 työtehtävää Vaasaan, kymmenen Latvian Riikaan ja kymmenen Tšekin Ostravaan.

– On todella positiivinen asia, että siirto tapahtuu Suomeen eikä Suomesta poispäin. Nyt nähdään se, että suomalaiset tekevät hyvää työtä, sanoo Tietoevryn pääluottamusmies Tuula Kangas Insinööri-lehdelle.

Kangas arvioi tärkeimmäksi syyksi työtehtävien siirrolle palvelujen laadun. Vaasa valikoitui kotimaisista kaupungeista siksi, että kaupungissa on hyvin sekä suomen että ruotsin kielen taitoisia.

– Vaasa on kansantaloudellisesti hyvä sijoituspaikka. Työpaikkoja tarvitaan muuallekin kuin pääkaupunkiseudulle, Espoossa työskentelevä Kangas sanoo.

Työpaikat tulevat hakuun vähitellen. Tiettävästi vaatimuksia ei lukita mihinkään tiettyyn koulutukseen, mutta teknistä osaamista pitää olla. Työnantaja keskustelee virolaisten työntekijöiden kanssa mahdollisuudesta siirtyä muihin toimipisteisiin.

Käyttäjätuen palveluita kehitetään siirron yhteydessä. Se tarkoittaa muun muassa automaation lisäämistä.

Tietoevry on kotimainen ohjelmistotalo, jolla on Solidiumin kautta valtion vähemmistöomistus. Tietoevry muodostui fuusiosta, kun Tieto osti norjalaisen Evryn. Kauppa toteutui vuonna 2019.

Kuva: Janne Luotola