Insinööri-lehti talous

Teollisuuden tilaukset kasvoivat elokuussa 47,7 prosenttia

Kausitasoitettu teollisuustuotanto kasvoi elokuussa 1,4 prosenttia edellisestä kuukaudesta.

Teollisuuden uusien tilausten arvo oli Tilastokeskuksen mukaan elokuussa 47,7 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin. Tammi-elokuun aikana tilaukset kasvoivat 30,2 prosenttia edellisvuodesta.

Yritykset saivat elokuussa uusia tilauksia vuodentakaista enemmän kaikilla päätoimialoilla. Uudet tilaukset kasvoivat eniten metalliteollisuudessa, jossa tilausten arvo oli 62,3 prosenttia edellisvuotta suurempi. Paperin sekä paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksen toimialalla tilaukset kasvoivat edellisvuodesta 30,5 prosenttia sekä kemianteollisuudessa 15,0 prosenttia.

Kausitasoitettu teollisuustuotanto kasvoi elokuussa 1,4 prosenttia edellisestä kuukaudesta. Teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto oli elokuussa 4,4 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin.

Teollisuustuotanto kasvoi elokuussa eniten sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa, jossa kasvua oli 11,8 prosenttia edellisestä kuukaudesta.

Vuodentakaiseen verrattuna tuotanto kasvoi jälleen eniten metsäteollisuudessa, 9,9 prosenttia. Metalliteollisuudessa tuotanto kasvoi 7,9 prosentti ja sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa 7,5 prosenttia.

Kuva: Arne Trautmann /Mostphotos