Insinööri-lehti talous

Teollisuuden liikevaihto kasvoi helmikuussa

Sähkö- ja elektroniikkateollisuus kasvatti voimakkaasti liikevaihtoaan, ja kaivosteollisuus vei entistä enemmän ulkomaille.

Teollisuuden työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi Tilastokeskuksen mukaan helmikuussa 5,3 prosenttia vuoden takaisesta. Kausitasoitettu teollisuuden liikevaihto pysyi helmikuussa ennallaan verrattuna edelliseen kuukauteen.

Teollisuuden päätoimialoista työpäiväkorjatun liikevaihdon kasvu oli voimakkainta sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa, 14,4 prosenttia. Metsäteollisuudessa kasvua oli kahdeksan prosenttia ja metalliteollisuudessa 5,8 prosenttia.

Ainoastaan tekstiili-, vaatetus- ja nahkateollisuudessa liikevaihto laski edellisvuodesta. Laskua oli 4,5 prosenttia.

Vienti kasvoi tammikuussa

Vientiliikevaihto kasvoi tammikuussa eniten eli  18,4 prosenttia kaivostoiminnassa ja louhinnassa. Sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa se kasvoi 18,0 prosenttia ja elintarviketeollisuudessa 13,4 prosenttia.

Vientiliikevaihto sen sijaan laski edellisvuodesta kemianteollisuudessa 4,1 prosenttia.

Kotimaan liikevaihto kasvoi tammikuussa voimakkaimmin kemianteollisuudessa, 10,7 prosenttia. Kotimaan liikevaihto laski eniten eli 7,6 prosenttia sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta.

Kuva: Gemena Communication /Mostphotos