Insinööri-lehti

Saksalaisyhtiö suunnittelee datakeskusta Suomeen

Saksalainen Hetzner Online AG ilmoitti tänään suunnittelevansa uuden datakeskuksensa sijoittamista Suomeen. Työ- ja elinkeinoministeriö kertoo tiedotteessaan, että yritys investoi lisäksi jo tässä vaiheessa Cinian rakenteilla olevaan merikaapeliyhteyteen Eurooppaan. Sopimuksen arvo on alkuvaiheessa noin 10 miljoonaa euroa.

Hetzner Online arvioi, että tärkeimmät tekijät päätettäessä Suomeen sijoittumisesta ovat energian hinta ja saannin luotettavuus, rakenteilla oleva Itämerikaapeli, Suomen viileä ilmasto sekä Venäjän läheisyys.

TEM:n tiedotteen mukaan investoinnin tarkka sijaintipaikka ei ole vielä selvillä. Suomessa löytyy useita eri vaihtoehtoja hyville datakeskuspaikoille. Olennaista on löytää investorin käyttämään teknologiaan soveltuva ympäristö, hyvä olemassaoleva infrastruktuuri sekä liikenneyhteydet vaadittavaan kansainväliseen toimintaan.

Baijerissa toimiva perheyhtiö Hetzner Online AG on saksalainen datakeskuspalveluita erityisesti pienille ja keskisuurille yritykselle tarjoava digitaalisen talouden toimija. Yrityksellä on Saksassa kaksi suurta datakeskusta Nürnbergissä ja Frankfurtissa.