Teknologiateollisuuden työehtosopimusneuvottelut ovat käynnissä.
Insinööri-lehti työmarkkinat

Ruohoniemi Ylellä: ”Mennään vanhoilla ehdoilla”

Vanhat työehdot pätevät, kunnes uudet on sovittu neuvotteluissa.

Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemen ohje järjestön jäsenyrityksille on, että teknologiateollisuuden työehtosopimusten mahdollisesti katkettua marraskuun lopussa alalla noudatetaan vanhan työehtosopimuksen ehtoja, kunnes uusi on saatu aikaan.

– Minä olen neuvonut ja meidän ihmisemme ovat neuvoneet kentälle, että jos sopimukseton tila tulee, mennään vanhoilla ehdoilla siihen asti, että saadaan uudet sopimukset tehtyä. Tämä on ihan loogista silloin, kun ne yritykset, jotka ovat liittyneet työnantajayhdistykseen, ovat sitoutuneet tähän valtakunnalliseen tes-maailmaan, Ruohoniemi sanoi Ylen aamussa tänään.

Teknologiateollisuuden nykyiset työehtosopimukset päättyvät huomenna. Ruohoniemen kanssa Ylen lähetyksessä ollut Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto kertoi, että alan yrityskentältä on kuulunut viestiä, että osa yrityksistä alkaa noudattaa sopimuksettomassa tilassa työehtojen osalta lain minimiehtoja.

Ruohoniemi ei usko, että kyseessä on Teollisuuden työnantajien jäsenyrityksiä.

– Tällaisia yrityksiä ei minulla ole tiedossa. En usko, että ne ovat Teknologiateollisuuden työnantajien jäsenyrityksiä, jotka tällaista menevät sanomaan, hän sanoi.

Ruohoniemi huomauttaa, että mikään yritys ei ole valinnut tässä yhteydessä yleissitovuutta. Yritykset ovat ainoastaan sitoutuneet valtakunnalliseen sopimiseen.

– Ne, jotka liittyvät, ovat jäsenyyden perusteella tulossa valtakunnallisten tessien piiriin. Tällaista valintaa tässä on tehty, Ruohoniemi sanoi.

Kuva: Jari Rauhamäki