Insinööri-lehti

Palkkasumma kasvoi syksyllä 4,4 prosenttia

Koko talouden palkkasumma kasvoi Tilastokeskuksen mukaan syys-marraskuussa 4,4 prosenttia vuotta aiemmasta. Marraskuussa koko talouden palkkasumma kasvoi 6,3 prosenttia edellisvuodesta. Vuosi sitten syys-marraskuussa koko talouden palkkasumma kasvoi 3,4 prosenttia.

Palkkasumma nousi syys-marraskuussa koko taloutta nopeammin yksityisessä terveydenhuollon- ja sosiaalipalveluissa, rakentamisessa ja muissa palveluissa. Maltillisimmin palkkasumma kasvoi teollisuudessa ja yksityisessä koulutuksessa.

Yksityisellä sektorilla maksettujen palkkojen summa oli syys-marraskuussa 5,0 prosenttia suurempi edellisvuoteen verrattuna. Julkisen sektorin palkkasumma oli 3,8 prosenttia suurempi kuin vastaavana ajanjaksona vuotta aiemmin.

Marraskuussa yksityisen sektorin palkkasumma kasvoi 7,8 prosenttia ja julkisen sektorin palkkasumma 4,2 prosenttia edellisvuodesta.

Palkkasumma on työntekijöille maksettujen bruttopalkkojen summa ilman optioita. Palkkasummaan vaikuttavat työllisyydessä ja palkansaajien ansiotasossa tapahtuvat muutokset.