Insinööri-lehti talous

Nokian Oulun-kampuksen rakentaminen alkoi

Nokian uuden kampuksen rakentaminen Oulun Linnanmaalla on käynnistynyt suunnitellusti. Kampuksen peruskivi muurattiin tänään.

Uudet toimitilat kattavat tuotekehitys-, toimisto- ja tuotantotiloja. Niiden on tarkoitus valmistua vuoden 2025 aikana.

Nokia työllistää Suomessa noin 6 900 henkilöä Espoossa, Oulussa ja Tampereella. Nokia on palkannut Suomeen vuodesta 2018 lähtien noin 2 300 työntekijää vakituisiin työsuhteisiin, suurimmaksi osaksi erityisasiantuntemusta vaativiin tuotekehitystehtäviin.

Nokian uusi luonnonmateriaaleja hyödyntävä älykampus luo entistä kattavammat mahdollisuudet tutkimukseen, kehitystyöhön ja tuotteiden valmistukseen. Toimitiloissa yhdistyvät korkea teknologia sekä kestävä kehitys, ja niiden suunnittelussa huomioidaan tulevaisuuden joustavat työtavat. Hankkeen rakennuttaa Nokia, rakentaja on YIT ja pääarkkitehti Arkkitehtitoimisto ALA.

Peruskiven muurauksen yhteydessä julkistettiin uudet tulevaisuuden älykampuksen havainnekuvat. Kampus koostuu kahdesta osasta, jossa toimisto-osaan kuuluu kahdeksan kerrosta muuntojoustavaa tilaa uuden ajan toimistotyöhön. Teollisuusosan keskiössä on muuntojoustava halli, jonka halkaisee lasikattoinen sisäkatu. Kokonaisuuden sydän on teollisuus- ja toimisto-osien väliin jäävä ravintolasali.

Kuva: Nokia