Neleksellä on osaamista virtauksen säädössä tehtaissa.
Insinööri-lehti talous

Neles aiotaan myydä Ruotsiin

Neleksen hallitus kannattaa yhtiön myyntiä, vaikka yhtiö on ehtinyt toimia vasta kaksi viikkoa.

Ruotsalainen teollisuusyhtymä Alfa Laval aikoo ostaa kotimaisen prosessiteollisuuden yrityksen Neleksen. Neles muodostui heinäkuun alussa toteutuneesta Metson jakautumisesta ja Outotecin fuusiosta.

Alfa Laval ja Neles ovat allekirjoittaneet yhdistymissopimuksen. Alfa Laval tekee sen mukaisesti ostotarjouksen Neleksen osakkeista. Tarjous on reilut 30 prosenttia korkeampi kuin osakkeen hinta oli heinäkuun 10. päivänä. Neleksen hallitus suosittelee ostotarjouksen hyväksymistä. Neleksen suurimpia omistajia ovat Valmet ja Cevian.

Ostaja perustelee kauppaa sillä, että fuusiossa muodostuisi entistä vahvempi maailmanlaajuinen toimija virtauksensäätömarkkinoilla. Yhdistyneenä yhtiönä Neleksestä tulisi kiinteä osa Alfa Lavalin organisaatiorakennetta. Neles säilyttäisi kuitenkin pääasiallisesti operatiivisen rakenteensa.

Alfa Laval toimii energia-, meri- sekä elintarvike- ja vesiteollisuuden aloilla noin sadassa maassa. Neles on keskittynyt virtauksensäätöratkaisuihin ja -palveluihin.

Kaupan toteutuminen edellyttää yli kahden kolmasosan enemmistön saamista yhtiön osakkeista. Toteutumista ennen tarvitaan myös viranomaisten hyväksymismenettelyt.

Kuva: Leif Ingvarson /Mostphotos