Insinööri-lehti

Keskusjärjestöt vastustavat syrjintää

Moni työntekijä kokee eriarvoisuutta työelämässä esimerkiksi sukupuolen, kansalaisuuden tai seksuaalisen suuntautumisen tähden.

Palkansaajakeskusjärjestöt Akava ja SAK sekä Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK painottavat, että yhdenvertaisuutta ja syrjimättömyyttä on kehitettävä koko ajan työpaikoilla.

Yhdenvertaisuus työpaikalla tarkoittaa, että kaikki työyhteisön jäsenet ovat samanarvoisia sukupuoleen, kansalaisuuteen, ikään, terveydentilaan, vakaumukseen, seksuaaliseen suuntautumiseen tai muuhun henkilökohtaiseen ominaisuuteen katsomatta.

Akava ja SAK kannustavat työpaikkoja ottamaan henkilöstön mukaan yhdenvertaisuussuunnitelman tekoon lain velvoittamalla tavalla.

Uudistuneen yhdenvertaisuuslain velvoittama suunnitelma on ollut pakollinen isoimmilla eli yli 30 henkeä työllistävillä työpaikoilla vuoden alusta lähtien.

Asiasta muistuttavaa, maailmanlaajuista Kunnon työn päivää vietetään lauantaina 7. lokakuuta kymmenettä kertaa.

Kunnon työn päivän taustalla vaikuttavat Suomessa palkansaajien keskusjärjestöt Akava ja SAK sekä Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK. Kansainvälisesti päivää koordinoi ay-liikkeen maailmanjärjestö ITUC.