Insinööri-lehti

Kehnot johtajat vievät voimia

Jatkuva kiire, huono työilmapiiri sekä kehnot johtajat vievät työntekijöiden voimia Suomessa.

Työhyvinvointia kartoittanut tutkimus julkaistaan tänään järjestettävässä Work Goes Happy -tapahtumassa Helsingissä.

Alle 40-vuotiaat pitävät työn ja perheen yhteensovittamista vaikeana. Tämä koettelee kärsivällisyyttä myös työpaikalla. Erityisesti miehiä ärsyttävät taitamattomat esimiehet ja liiallinen työtaakka.

Voimaa alle nelikymppiset naiset saavat levosta, kodista, puolisosta ja omasta perheestä. Miehille ovat tärkeämpiä työhön liittyvät asiat, kuten onnistumisen kokemukset ja vapaat työajat.

Yli 40-vuotiaat naiset kuormittuvat huonon johtamisen ja kielteisen ilmapiirin vuoksi. Kielteiset kokemukset voivat johtua myös rasittavista työkavereista. Naiset ja miehet mainitsevat huonon johtamisen ja huonot yöunet ongelmana, ja miehet rasittuvat lisäksi työhuolista, möykkäävistä naapureista ja perhetilanteesta.

Voimaa yli nelikymppiset naiset saavat parisuhteesta, ystävistä ja terveydestä. Miesten vastauksissa on paljon hajontaa, mutta voimia he saavat muun muassa vapaa-ajalla lapsista, levosta ja omasta ajasta sekä töissä onnistumisen kokemuksista ja hyvästä työyhteisöstä.

Kyselyyn vastasi talven aikana 805 työntekijää, joista 55 oli miehiä. Kyselyn järjestivät Work Goes Happy Oy ja Yksi elämä -terveystalkoot.