Tom Gordin ja Samu Salo allekirjoittavat yhteistyösopimuksen Olympiastadionilla.
Insinööri-lehti työmarkkinat

Insinööriliitto Helsinki International Horse Show’n yhteistyökumppaniksi

Helsinki International Horse Show ja Insinööriliitto ovat solmineet yhteistyösopimuksen vuodelle 2021. Sopimus sisältää option yhteistyön jatkamisesta vuosina 2022 ja 2023.

Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo ja tapahtumajohtaja Tom Gordin allekirjoittivat yhteistyösopimuksen viime viikolla. Puheenjohtaja Salon mukaan yhteistyö Suomen suurimman ja tunnetuimman ratsastustapahtuman kanssa on luontevaa jatkoa liiton vuoden 2019 satavuotisjuhlavuodelle.

– Helsinki Horse Show on merkittävä urheilutapahtuma ja lajin todellinen näyteikkuna. Insinööriliiton juhlavuoden yksi teema oli näkyä sellaisissa tapahtumissa, joihin liittoa ja insinöörejä ei tavallisesti yhdistetä. Tässä mielessä Horse Show on meille mainio yhteistyökumppani, Salo sanoo.

Salon mukaan Horse Show on Insinööriliitolle myös erinomainen paikka tavoittaa liitolle tärkeä kohderyhmä nuoret, tulevia opintojaan miettivät tytöt.

– Tavoitteemme on innostaa tyttöjä opiskelemaan matemaattis-luonnontieteellisiä aineita. Insinööriopintojen aloittajista tyttöjen osuus on alle viidennes, mikä on aivan liian vähän. Hevoset ja ratsastus ovat varmasti yksi parhaista keinoista tavoittaa heidät ja yrittää kannustaa insinööriopintojen pariin, hän jatkaa.

– Olemme todella tyytyväisiä uudesta, ehkä vähän yllätyksellisestä kumppanista, sanoo tapahtumajohtaja Tom Gordin.

– On ilahduttavaa, että näinä haasteellisina aikoina löytyy uusia kumppaneita, jotka näkevät Horse Show’ssa paljon potentiaalia oman toiminnan kehittämiseksi. Uskomme, että molemmille osapuolille on käsillä hyvä win–win-tilanne, Gordin jatkaa.