Insinööri-lehti

Pehmeet touhuu

Joku helsinkiläinen isukki kuuluu saaneet todellisen älynleimauksen ja vaatinut kaupunkia pehmustamaan osan puiston puista. Puut kun sattuvat kasvamaan juuri sellaisessa paikassa, jossa hänen kersansa laskee mäkeä.

Asiallahan tässä taas ollaan tietysti liikkeellä. Onhan se vallan kamalaa, jos jälkikasvun pää sattuu muksahtamaan puunrunkoon, johon viranomainen ei ole ymmärtänyt kiinnittää asianmukaisia turvatyynyjä.

Vakavasti puhuen, mihin tämä maailma oikein on menossa, eikö nykyajan vanhemmat enää osaa huolehtia lapsistaan. Päiväkodit ja iltapäiväkerhot Sievänen ymmärtää, mutta että kunnallisia lasten kouluun herättäjiä, ja nyt vielä tämäkin. Pehmeet touhuu!

***

Se jäi kertomatta, että ei Helsingin kaupunki sentään ryhtynyt pehmustamaan yhdenkään puiston puita. Ilmeisesti Suomen laki tai kaupungin ohjesääntö ei sellaista suoranaisesti vaadi, tai sitten asiaa käsitelleen rakennusviraston henkilökunnassa on vaan fiksua porukkaa.

Poikien kanssa loppuviikolla kahvitunnilla oikein porukalla mietimme, mitä muuta yhtä älytöntä voisimme kaupungilta tai vaikka valtiolta vaatia. Aika hiljaista oli. Niinhän se on, että ei ihminen älyttömyyksiä väen väkisin keksi, kyllä ne tuppaavat ilmestymään hetken mielijohteesta.

Tai sitten meidän työmaa on kuin edellä mainittu Helsingin rakennusvirasto, täällä on töissä vaan fiksua porukkaa.

***

Falunin hiihdon MM-kisojen veikkauksetkin on sitten tehty ja panokset asetettu. Jos siltatyömaan veikkauskuponkeja on uskominen, Norjalle on tulossa ennätyksellinen mitalisaalis.

Sievänen tunnustaa julkisesti, että omasta veikkauskupongista ei löydy Suomelle mitalin mitalia, pistesijoituksiakin vai niukasti. Epäisänmaallisuudesta on sitten turha tulla syyttämään, jos rahalla ei ole isänmaata ei sitä ole vedonlyöjälläkään.

Huumorimiehenä Nieminen antoi kaikille varman vihjeen. Kaikki mäkimiehet tekevät varman alastulon, kukaan ei jää ilmaan riippumaan. Ei naurattanut. Me muut mietimme, onko puujalkavitsien vääntäjille omia kisoja.

***

Lehdestä luimme, että Kansallinen viskipuolue oli kunnostautunut jakamalla kansalaisille ilmaista viinaa, oletettavasti viskiä. Turhaa holhousta ja sääntelyä vastustava viskipuolue ei vielä kuulu puoluerekisteriin, mutta osallistuu kevään eduskuntavaaleihin Piraattipuolueen listoilta.

Aika näyttää, onko liitto pelkästään vaalitekninen vai johtaako yhteistyö eduskuntavaalien jälkeen suomalaisen puoluekartan murrokseen ja puolueet yhdistävät rivinsä yhdeksi puolueeksi, Kansalliseksi Piraattiviskipuolueeksi.

Niin että missä ne puujalkavitsailijat olivatkaan koolla?