Insinööri-lehti

Työhyvinvoinnin merkitys painottui Porokarin Raahen vierailulla

Henkilökunnan osaamisen ja työhyvinvoinnin merkitys yrityksen menestystekijänä nousivat korostetusti esiin UIL:n puheenjohtaja Pertti Porokarin ja Ruukin Raahen tehtaan johdon välisissä keskusteluissa keskiviikkona.

– Parannettavaa löytyy varmaan aina, mutta olen tyytyväinen, että myös tehtaan johto korosti yrityksen halua huolehtia yrityksen työntekijöiden työkyvystä, hyvinvoinnista sekä ammatillisen osaamisen parantamisesta, Porokari summasi tapaamisen antia.

Porokari keskusteli Ruukilla tehtaanjohtaja Kari Ojalan ja HR-päällikkö Pekka Auvisen kanssa. Suurimman huomion veivät tietenkin Raahen ylempien toimihenkilöitä koskevat asiat, mutta keskusteluissa vaihdettiin ajatuksia myös ajankohtaisesta työmarkkinatilanteesta.

– Tilaisuus oli vapaamuotoinen, mikä näkyi keskustelussa. Olen tyytyväinen, että tällainen vierailu järjestyi, Porokari kiitteli raahelaisia lämpimästä vastaanotosta ja vierailumahdollisuudesta.

Työttömyyden kasvu maakunnassa huolestuttaa

Ruukin Raahen ylempien toimihenkilöiden yritysyhdistyksen jäsenten tapaamisessa keskustelujen pääpaino oli kuluvan vuoden työmarkkinatoiminnassa. Puheenjohtaja kertoi tes-neuvottelujen tilanteesta, aikatauluista ja tavoiteasetannasta.

Puheenjohtajan Raahen vierailu päättyi Raahen Alueen Insinöörien johtokunnan tapaamiseen. Porokari alusti keskustelua esittämällä muun muassa tuoreet tilastot Pohjois-Pohjanmaan alueen insinöörien työllisyydestä. Kehitys on huolestuttava; insinöörien työttömyys maakunnassa on viime kuukausien aikana lisääntynyt rajusti.

Työttömyystilastot ja RAI:n jäsenkehitys herättivät keskustelun siitä, että UIL voisi avustaa alueyhdistystä muun muassa järjestämällä työelämätietoutta ja työsopimuksen tekemiseen liittyvää koulutusta yhdessä alueyhdistyksen kanssa.

Teksti ja kuvat: Anu Kaniin, Insinööriliitto