Rekrytorilla tavattiin yritysten edustajia.
Leikkimielisesti liikuttiin.
Tapahtuma kiinnosti pirkanmaalisia insinöörejä.
Insinööri-lehti

Reippaillen työnhakua

Yli 100 pirkanmaalaista insinööriä, diplomi-insinööriä, ekonomia ja tradenomia sekä kahdeksan yritystä nautti ainutlaatuisen ja raikkaan rekrytointitapahtuman tunnelmasta Pyynikin urheilukentällä perjantaina 9.5.2014.

Ensimmäistä kertaa järjestetty Walk For Jobs -rekrytointitapahtuma sai osallistujat sateisesta säästä huolimatta liikkeelle ja verkostoituminen oli aktiivista.

Yritysten standeilla oli aamiaisen lomassa mahdollista tiedustella uramahdollisuuksista ja minihaastattelut sekä tarkempi tutustuminen työnhakijan ja yrityksen edustajan välillä käytiin kävelemällä kenttä ympäri. 350 metrin mittaisen juoksuradan ympäri kiertäessä yrityksen edustaja pääsi tutustumaan kattavasti työnhakijan osaamiseen.

Yritysten välillä käytiin leikkimielinen kilpailu siitä, kuka reippailee eniten työnhakijoiden kanssa. Tiukan kilpailun voitti Yrityspalvelu Voima Oy. Se vastaanotti toimistonsa seinälle One step ahead -palkinnon.

Liikuntakeskus Gogon tarjoama tehokas aamutreeni toteutettiin hop in-hop off -Body Combat jumpalla nurmialueella. Tapahtumaa kiiteltiin niin työnhakijoiden ja työnantajien puolelta rennosta tunnelmasta ja erittäin tehokkaasta verkostoitumisesta.

Villistä ideasta uusi konsepti

Uratehdas ja start-upyritys Orava ideoivat yhdessä Walk For Jobs -tapahtuman konseptin. Tavoitteena oli nostaa esiin liikunnan merkitys työnhaussa jaksamisessa ja työnhakuhyvinvointi sekä yritysten ja työnhakijan henkilökohtaisten kohtaamisten tärkeys rekrytointiprosessissa.

Tapahtuma sai innostuneen vastaanoton ja moni yritys on jo tiedustellut tapahtuman jatkosta.

Ensimmäinen Walk For Jobs onnistui mainiosti ja tarkoituksena on luoda tapahtumasta kaksi kertaa vuodessa järjestettävä teknisen ja kaupallisen alan korkeakoulutetuille suunnattu rekrytointitapahtumien sarja. Seuraava Walk For Jobs järjestetään syksyllä 2014.

Työnhakuhyvinvointi puhuttaa

Uratehtaan blogissa keskustelua herättänyt työnhakuhyvinvoinnin teemakuukausi on herättänyt laajaa kiinnostusta. Suosituinta blogikirjoitusta on luettu jo 750 kertaa. Walk For Jobs -tapahtuma oli pureutui erityisesti korkeakoulutetun ja asiantuntijan työnhaun erityispiirteisiin sekä henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin työnhaussa.

Tutustu Uratehtaan suosituimpaan blogipostaukseen Työnhakukuntoon kuudessa viikossa

Lue lisää Uratehdas –projektista osoitteessa www.uratehdas.fi


Teksti: Henna Ojala
Kuvat: Tapio Soltin, Insinööriliitto