Oululaisia insinööriehdokkaita yhteispotretissa.
Ehdokkaat esittäytyivät tilaisuudessa lyhyesti. Jari-Pekka Teurajärvi on äänessä.
Ravintola Haraldin kabinetissa oli välillä ahdasta.
Insinööri-lehti

Oulussa on insinööriehdokkaita moneen makuun

Huhtikuun kuntavaaleissa sopivaa insinööriehdokasta etsivälle äänestäjälle riittää vaihtoehtoja Oulussa. Ehdokkaaksi on asettunut toistakymmentä Oulun Insinöörien jäsentä.

Insinööriliiton Pohjois-Suomen asiamies Mikko Sormunen oli järjestänyt torstaina lounasaikaan kuntavaalitilaisuuden Oulun Insinöörien jäsenille. Satsaus kannatti: Rotuaarin varrella olevan ravintolan kabinettiin löysi parin tunnin aikana noin kuusikymmentä jäsentä.

Tilaisuuden päätähtiä olivat kuntavaaleissa ehdokkaana olevat insinöörit, joita oli paikalla kymmenkunta. Myös puolueiden kirjo oli varsin kattava, sillä kabinetissa oli ehdokkaita seitsemästä eri puolueesta.

”Äänestetään insinööriä”

Kuntavaaliehdokkaiden esittelypuheenvuorot osoittivat, että Oulun Insinööreistä löytyy ehdokasta moneen makuun. Joukossa on kokenutta ja monessa mukana olevaa kuntapoliitikkoa, ensikertalaista, miehiä ja naisia, eläkeläisiä ja nuorempaa polvea edustavia, kuntaliitoksen myötä oululaistuneita ja ”kantaväkeä” ja niin edelleen.

Kun ehdokasjoukkoa yhdisti Oulun Insinööreihin kuuluminen, usea ehdokas totesi esittelypuheet kuultuaan, että järjestävällä seuralla on kuntavaaleissa paljon hyviä ehdokkaista.

– Niin että jos minun naama ja teemat eivät miellytä, äänestäkää jotain mutta insinööriä, Jari-Pekka Teurajärvi kehotti.

Saman totesi myös tilaisuuden vetänyt Insinööriliiton viestintäpäällikkö Jari Rauhamäki tilaisuuden loppuyhteenvedossaan.

– Ei Oululla ole mitään huolta tulevaisuuden suhteen. Päättäjiksi on tarjolla niin paljon hyviä insinööriehdokkaita, että näillä kyllä kaupunki menestyy jatkossakin, hän sanoi.

Teksti ja kuvat: Jari Rauhamäki, Insinööriliitto