Osallistujat vastasivat opiskelijoiden työssäkäyntitutkimukseen.
Tutkimukseen voi vastata kätevästi mobiililaitteella.
Koulutukseen tuli osallistujia ympäri maata.
Lauantai vietettiin Juhana Helmenkalastajan myyntivalmennuksessa.
Tyytyväisiä osallistujia koulutuksen päätteeksi.
Sunnuntaina tehtiin ryhmätöitä.
Sunnuntain leikkimieliset kilpailut ryhmäyttivät osallistujia.
Insinööri-lehti koulutus

Opiskelija-aktiivit hioivat myyntitaitojaan

Insinööriopiskelijaliiton paikallisyhdistysten toimijat kokoontuivat viime viikonloppuna Jyväskylään Palvelujen Markkinointi -koulutukseen. Markkinoinnin lisäksi viikonloppuna käsiteltiin liiton ajankohtaisia asioita sekä tulevan syksyn aikatauluja, tavoitteita ja tapahtumia.

Insinööriliiton ajankohtaisia asioista kävivät kertomassa puheenjohtaja Samu Salo sekä koulutus- ja tutkimusyksikön johtaja Hannu Saarikangas. Keskustelua käytiin muun muassa syksyn neuvottelukierroksesta, korkeakoulukentän muutoksista sekä insinöörien työllisyystilanteesta.

Lauantaina paikalle saatiin myyntivalmentaja Juhana Helmenkalastaja. Perinteisen koulutuksen sijaan Helmenkalastaja kannusti osallistujia mukaan keskusteluun. Päivä sujuikin aktiivisesti osallistuen ja rennoissa tunnelmissa.

Valmennus antoi eväitä myyntitilanteeseen valmistautumiseen ja ryhtymiseen sekä sen läpivientiin ja lopettamiseen. Myyntitapahtumaa käsiteltiin seitsemän askeleen kautta. Helmenkalastajan innostava tyyli takoi hyvää asennetta varmasti jokaiseen osallistujaan. Kouluttaja teki vaikutuksen myös hyvin tehdyllä taustatyöllä ja päivän aikana tuli kerrattua liiton jäsenpalvelut ja -edut. 

– Koulutuksesta on hyötyä etenkin syksyn jäsenhankinnassa, mutta varmasti myös tulevaisuudessa työelämässäkin, Uudenmaan Insinööriopiskelijoiden yhteyshenkilö Noora Kettunen kertoi.

Myös Kuopion Insinööriopiskelijoiden tapahtuma- ja kulttuurivastaava Niilo Niemi piti myyntivalmennusta yleispätevänä.

– Samoja asioita voi hyödyntää kaikessa myynnissä, kunhan tuntee myytävän tuotteen. Helmenkalastaja oli tosi mahtava. Muutenkin viikonloppu oli onnistunut, pääsin ensimmäistä kertaa näkemään kaikkien paikallisyhdistysten edustajia ja verkostoitumaan, Niemi kiitteli.

Sunnuntaina osallistujat pääsivät pienryhmissä harjoittelemaan neuvottelutaitoja ja kilpailemaan leikkimielisissä PalMa-olympialaisissa. Lajeina oli esimerkiksi paperilennokkien lennätys, hula-vanteen pyöritys ja palapelin kokoaminen silmät sidottuna.

– Viikonloppu sujui kokonaisuudessaan hyvin. Porukka on ollut innokkaasti mukana kaikessa ja kiinnostuneita asioista. On ollut mukava nähdä, että taas lähdetään syksyyn innolla koko porukan voimin, Insinööriopiskelijaliiton puheenjohtaja Miihkali Härkönen kuvaili viikonloppua mielissään.

Teksti: Emma Ruotsalainen
Kuvat: Heidi Ristell, Insinööriliitto