Pistellä pääsi kokeilemaan keilausta.
Liiton pisteellä sai pistää suun makeaksi.
IOL:n puheenjohtaja Marjut Lehtinen mukana MetroSportissa.
Kilpailulipukkeita täytettiin päivän aikana toistasataa.
Tapahtumassa järjestettiin paneelikeskustelu yhteisöllisyydestä.
Insinööri-lehti

Metropolian sporttinen startti lukuvuoteen

Olympiastadionilla syyskuun puolessa välissä järjestetty perinteinen liikunta-, hyvinvointi- ja kulttuuritapahtuma MetroSport avasi Metropolia Ammattikorkeakoulun lukuvuoden. Tapahtumaan osallistui yli 5000 opiskelijaa eri aloilta.

Metropolian opiskelijakunta METKA järjestämä rento tapahtuma kokoaa liikunnan merkeissä yhteen uudet sekä vanhat opiskelijat ja henkilökunnan. Olympiastadionilla osallistujat pääsevät kokeilemaan maksutta erilaisia liikunta- ja urheilulajeja. Lajien kirjo oli tänä vuonna hyvin laaja. Tarjolla oli muun muassa historiallista miekkailua, tankotanssia ja pyöräkrossia. Lisäksi päivän aikana pelattiin turnaukset jalkapallossa ja salibandyssä.

Tapahtuman avannut Metropolia Ammattikorkeakoulun rehtori Riitta Konkola painotti puheessaan työelämälähtöisyyden tärkeyttä opiskelussa. Hänen mukaansa tiiviit kumppanuussuhteet työelämän edustajien kanssa auttavat hyvien harjoittelupaikkojen ja innovaatioprojektien löytämistä.

Insinööriliiton nuorjäsentoiminta ja Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO ry olivat mukana tapahtumassa tänäkin vuonna.

– Meidän toimintapisteellä pääsi kokeilemaan keilausta lasten keilasetillä. Järjestimme lisäksi arvonnan ja kerroimme liiton eduista ja palveluista, kertoo UIO ry:n varapuheenjohtaja ja tapahtumavastaava Antti Leppänen.

MetroSportin yhteydessä järjestettiin paneelikeskustelu, jossa pohdittiin kuinka yhteisöllisyys luo hyvinvointia. Paneelin keskustelijoina olivat Juhani Tamminen, Leena Harkimo, Harri Syrjänen, Tuire Ranta-Meyer ja Hanna Huumonen.

– Paneelilla haluttiin nostaa keskusteluun yhteisöllisyyden merkitystä ja herättää uusia ajatuksia siitä, miten kaikki voisivat yhä tasavertaisemmin olla osa yhteisöä ja kokea olevansa siihen tervetulleita. Keskustelua käytiin monipuolisesti ja asioista puhuttiin avoimesti, kerrotaan Opiskelijakunta METKAsta.

Teksti ja kuvat: Heini Ristell, Insinööriliitto