Insinööri-lehti

Liiton Nenäpäivätiimi hyvällä asialla

Uusi Insinööriliitto osallistuu jälleen Nenäpäivä-kampanjaan omalla keräystiimillään. UIL:n tiimin hyväntekeväisyyshankkeeseen voi osallistua tekemällä Nenäpäivälahjoituksensa netissä UIL:n tiimisivun kautta, jossa voi myös seurata potin kertymistä.

Tämän vuoden nenätempausta varten liitossa kehitettiin uutuustuote: Ärtyisyysindikaattori. Nenälle asennettavalla kortilla voi kätevästi kertoa sen hetkisestä mielentilastaan. Jos palkokasvi on livahtanut ylähengitystiehyeeseen, siitä on hyvä varoittaa ympäristöä punaisella Pidä varasi -kuvalla.  Kun hommat menevät putkeen ja mieli on levollinen, laitetaan esille sininen Ole huoleti -puoli.

– Nenäkortti toimii myös huonon fiiliksen karkottajana, sillä harvalla se herne pysyy nenässä kortin asettamisen jälkeen, vinkkaa Vassa Honkanen, joka työskentelee liiton nuorjäsentoiminnassa.

Hilpeyttä herättävä kampanjatuote lanseerattiin UIL:n Uudenmaan piirin syystapahtumassa.

– Tempaus sai hyvin myönteisen vastaanoton ja ilahduttavan moni lunasti oman nenäkorttinsa tekemällä lahjoituksen keräyslippaaseen, Honkanen kiittelee.

Myös tapahtuman tähtiesiintyjä Jukka Poika osallistui illan keräyssumman kasvattamiseen. Liiton ständillä oli myynnissä Jukka Pojan tuoretta kokoelmalevyä ja jokaisesta myydystä levystä artisti lahjoitti kaksi euroa UIL:n Nenätiimin pottiin.

Nenätukea myös kunnon työlle

Nenäpäivä kerää varoja maailman köyhimmissä oloissa elävien lasten hyväksi. Keräyksen tuotot jaetaan tasan yhdeksän kehitysyhteistyöjärjestön kesken: UNICEF, Punainen Risti, Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK, Solidaarisuus, Pelastakaa Lapset, Suomen Lähetysseura, Kirkon Ulkomaanapu, Plan ja Fida.

SASK tukee tänä vuonna Nenäpäivävaroin siirtotyöläisten, yhteisöjen ja lasten oikeuksien vahvistamista Intiassa ja Nepalissa. Tuen avulla parannetaan siirtotyöläisten sekä heidän perheidensä sosiaali- ja terveyspalveluja, perustetaan kouluja lapsityöläisille ja tiedotetaan työntekijöiden oikeuksista sekä tarjotaan hiv-valistusta.

 

Teksti ja kuvat: Minna Virolainen, Insinööriliitto