Pertti Porokari(vas.) onnitteli Kimmo ja Tiina Hannukaista.
Opiskelijat Janne Posio ja Eveliina Rousu iloitsivat Tiina Vanhanarkauksen kanssa (oik.).
Insinööri-lehti

Lappilainen henki huokui hyvää mieltä

Rovaniemi otti kesäisenä vastaan ympäri maata saapuneita insinöörejä. Insinöörit kokoontuivat paikkakunnalle juhlimaan 60-vuotiasta Lapin Insinöörit ry:tä. Isännät ja emännät olivat pitkään valmistelleet juhlia, mikä näkyi upeana tilaisuutena vieraille.

Vieraat kellotettiin heti alkajaisiksi. Juhlasalissa helisevä kilinä kuului iloisen puheensorinan taustalla ja kellot roikkuivat vieraiden kauloilla, useilla ansiomerkkien rinnalla.

Lapin Insinöörien puheenjohtaja Kimmo Hannukainen kertoi, että kelloja käyttävät yleensä keulaporot eli kellokkaat. Ne kulkevat joukkojensa edessä.

– 60 vuotta ikänä kuulostaa vanhalta, mutta ammattiliitolle se on hyvä ikä, Hannukainen nauratti yleisöä.

Kuuden vuosikymmenen taipaleeseen mahtuu erilaisia kausia. Viimeiset 10 vuotta Hannukainen on toiminut yhdistyksen puheenjohtajana.

– Koetamme auttaa jäsenistöä tarjoamalle valmiuksia ja tukea asioissa, joita uralla ja elämässä voi tulla eteen.

Juhlapuheen piti rovaniemeläinen kansanedustaja Heikki Autto. Hän kiitti insinöörien osaamista muun muassa Rovaniemen rakentamisessa. Samalla hän haastoi insinöörejä keksimään entistä parempia innovaatioita.

– Teknisen kehityksen jarruttaminen estää ihmiskunnan ongelmien ratkaisemisen, Autto muistutti.

Lapin insinööreille kunniamerkkejä

UIL:n tervehydyksen juhlaan toi puheenjohtaja Pertti Porokari. Hän arvioi, että useimmilla suomalaisista on myönteinen näkemys Lapista. Yksi arvostaa puhdasta luontoa, toinen hyviä kalavesiä ja kolmas loistavia hiihtokelejä. Porokarin mukaan luontoa ei saa tuhota. Sen tähden kaivosteollisuudessa tarvitaan nykyistä parempaa ympäristöosaamista.

Porokari ja 1. varapuheenjohtaja Pekka Liimatainen jakoivat ansiomerkkejä. Kimmo Hannukainen sai UIL:n kultaisen ansiomitalin ja Aarre Aapaoja UIL:n hopeisen ansiomitalin. Pronssisen ansiomitalin saivat Anssi Aitta, Jouko Kokki, Lauri Ylikulppi ja Yrjö Yliniva. Akavan hopeisen ansiomerkin saivat Aarre Aapaoja ja Kimmo Hannukainen.

175 juhlijaa nautti loistavan illallisen upeassa ympäristössä ja loistavissa tunnelmissa. Illan juontajana toimi Hannu Friman. Hän hauskutti yleisöä määrittelemällä insinöörit monin eri tavoin.

– Olet insinööri, jos odotat joulua vain siksi, että pääset leikkimään lastesi uusilla leluilla.

Juhlat huipentuivat tansseihin.

Teksti: Kirsi Tamminen, Insinööriliitto
Kuvat: Kaisa Siren