Hilja Penttinen nautti brunssin tarjoiluista.
Sauli Schroderus (kesk.) ja Hanni Sikanen kuuntelivat järjestöjohtaja Tommi Grönholmia.
Puheenjohtaja Samu Salo (vas.) tapasi savolaisjäseniä brunssilla.
Johanna Kinnunen iloitsi mys eteläsuomalaisista kävijöistä.
Insinööri-lehti

Kesäkaravaani pysähtyi Kuopioon

Rockbrunssia vietettiin ensi kertaaSavon sydämessä. RockCock-festivaaleilla oli vuorossa sen sijaan 14. kerta.

Lämpöisenä kesälauantaina yli kuusikymmentä insinööriä ja tietoalan ammattilaista sekä heidän seuralaistaan nautti brunssia Insinööriliiton kesäkaravaanitilaisuudessa Kuopiossa.

Mukana oli lomaansa päättäviä, mutta myös ensimmäistä lomaviikkoaan viettäviä. Kuopion seudulla asuvien lisäksi paikalla oli myös alueella mökkeileviä, mutta Etelä-Suomessa asuvia liiton jäseniä.

Kuopion Insinöörien puheenjohtaja Johanna Kinnusesta oli mukavaa, että yhdistyksen omien jäsenien lisäksi Rockbrunssiin osallistui ulkopaikkakuntalaisia.

– Vieraat kyselevät, mihin täällä kannattaa tutustua. Kaikki ovat iloisella kesätuulella, Kinnunen kertoi.

Erityisesti hän iloitsi liiton puheenjohtajan Samu Salon ja varapuheenjohtaja Lasse Laurikaisen läsnäolosta. Puheenjohtajat olivat Savossa lomailemassa.

Juttelua suven keskellä

Kesäkuulumisten ohella osallistujien puheenaiheet vaihtelivat esimerkiksi koulutuspolitiikasta työllisyyteen. Myös muutama päivää aiemmin Laurikaisen ja liiton varapuheenjohtaja Kalle Kiilin tekemä kansalaisaloite herätti kiinnostusta.

Kansalaisaloitteessa ehdotetaan, että työttömäksi jäänyt voisi opiskella tietyin ehdoin ilman työttömyysedun menettämistä.

Musiikkia festareilla

Ja kun Rockbrunssilla oltiin, musiikkia ei voinut sivuuttaa. Osa vieraista oli käynyt edeltävänä perjantaina RockCock-festivaaleilla Väinölänniemessä, osa aikoi jatkaa samassa paikassa myös brunssin jälkeen.

Osa pohdiskeli osallistuvansa kilpailevaan tapahtumaan Tahkolla.
Insinööri Sauli Schroderusia ruoka houkutteli brunssille; hän kiittelikin hyvistä tarjoiluista.

– Täällä näkee muitakin insinöörejä ja saa samalla jäsenmaksulle vastinetta, Schroderus perusteli samalla, kun söi päivän ensimmäistä ateriaa.

Hän oli käynyt ensimmäistä kertaa RockCockissa, sen sijaan Hanni Sikaselle festarit oli tuttuja jo aiemmilta vuosilta. Pariskunnan ilta jatkui musiikin merkeissä.

Hyötytietoa kursseilta

Tietoalan toimihenkilöiden jäsen Hilja Penttinen kertoi arvostavansa liiton tilaisuuksia. Brunssista oli ennen kaikkea huvia, höydyllisinä hän pitää koulutuksia ja muita tapahtumia. Esimerkkinä itselleen tärkeästä koulutuksesta hän mainitsi LinkedIn-kurssin.

Rockbrunssilta Penttinen suuntasi Kuopion vilkkaalle torille, ajatuksissa jo häämötti tulevan viikon Viroon suuntautuva lomamatka.

Vilkkaat ja puheliaat asukkaat

Insinööri Pia Kinnunen oli ottanut brunssiseurakseen sisarensa Jonna Ahoniemen. Sisarukset ovat kotoisin Kuopiosta. Kumpikin on asunut pitkään muualla. Kinnunen palasi vuosi sitten Keski-Suomesta, jossa vierähti 12 vuotta.

Sisko asuu Hämeessä. Sisarusten mielestä Kuopio on hyvä kaupunki ja parasta on avoimet, iloiset ihmiset.

– Ei Hämeessä voi mennä puhumaan kenenkä tahansa kanssa.

Teksti ja kuvat: Kirsi Tamminen, Insinööriliitto