InssiCooperin osallistujat Ukko-Luoston huipulla!
Maisemia matkan varrelta.
Martina Nevalan joukkue pohtii vastauksia rastitehtävään.
Metsätyöryhmä huipputunnelmissa.
InssiCoopperin linjauksen mukaisesti myös juhlajuoma oli alkoholitonta.
Insinööri-lehti

InssiCooper on aidosti erilainen tapahtuma

Perinteeksi muodostunut InssiCooper järjestettiin seitsemättä kertaa Pyhä-Luoston kansallispuistossa syyskuun alkupuolella. InssiCooper on vaellustapahtuma opiskelijoille ja opiskelijamielisille.

Vaelluksen osallistujista suurin osa oli insinööriopiskelijoita, mutta myös muiden alojen opiskelijat olivat innostuneet tapahtumasta. Vaeltajia oli maastossa noin 50 eri paikkakunnilta muun muassa Mikkelistä, Helsingistä, Turusta, Kokkolasta, Tampereelta, Rovaniemeltä, Oulusta ja Joensuusta.

Vaelluksen aikana suoritettiin viiden hengen joukkueissa rasteja, jotka haastoivat osallistujat pohtimaan esimerkiksi jääkauden merkkejä Suomen luonnossa, eläimien jälkiä lumessa, ensiaputilanteita maastossa ja kasvien tunnistamista. Vaellusreitti alkoi perjantaina Pyhältä, matkan varrella yövyttiin Pyhälammella ja vaellusta jatkettiin lauantaiaamuna kohti Ukko-Luostoa. Matkaa kertyi yhteensä noin 32 kilometriä.

Yhteinen vaellus sopii myös ensikertalaiselle

Osallistujista suurin osa oli ensikertalaisia. Yksi noviiseista oli Martina Nevala, joka opiskelee Metropoliassa bio- ja elintarviketekniikkaa. Varsinaisen tapahtuman lisäksi kyseessä oli myös hänen kaikkien aikojen ensimmäinen vaelluksensa.

– Lähdin mukaan, koska olen aina halunnut nähdä Lapin ruskan kauneuden. InssiCooper on mielestäni hyvä tapa kokeilla vaellusta, erityisesti jos on täysin kokematon vaeltaja kuten minä, Nevala sanoo.

Nevalan mielestä parasta InssiCooperissa oli upeissa maisemissa vaeltaminen, vastaan tulleet porot sekä reissu kokonaisuudessaan. Hän aikoo osallistua myös ensi vuonna ja on suunnitellut jo omiakin vaellusmatkoja.

Eemeli Lamsijärvi Oulusta piti myös tapahtumasta. Hän osallistui vaellukselle, koska kaverit olivat lähdössä ja houkuttelivat mukaan.  

– Parasta olivat yleinen fiilis vaeltaessa hyvällä porukalla ja vaelluksen jälkeinen sauna oli ihan 5/5, yhdyskuntatekniikkaa opiskeleva Lamsijärvi kertoo.

InssiCooperia järjestävän työryhmän kokoonpano uudistui melkoisesti tälle vuodelle. Moni pitkään mukana olleista järjestäjistä jäi pois ja uusia saatiin tilalle. Työryhmässä oli yhteensä 13 henkilöä.

Reitti oli ennestään tuttu edellisiltä vuosilta ja vaikka kärkimies ei ollut aikaisemmin käynyt kyseisellä vaellusreitillä, kärki pysyi hyvin suunnitellulla reitillä. Perä sen sijaan kävi tekemässä pienen lenkin, vaikka reitin tuntemuksesta ei ollut puutetta. Kaiken kaikkiaan vaellus sujui suunnitelmien mukaan ja mökeille saavuttiin jopa hieman etuajassa Ukko-Luoston huipulla vallinneen kylmän sään vuoksi.

Teksti: Laura Laukkanen
Kuvat: Topi Huttunen ja Laura Laukkanen

 

18.9. klo 13:45 Korjattu nimi Eemeli Lamsijärvi.