Oulun Insinöörien 70-vuotispäiväjuhla keräsi runsaasti väkeä.
Videohaastatteluissa lapset pohtivat, mitä insinöörit tekevät
IL:n puheenjohtaja Pertti Porokari kehui oululaisten yrittelijäisyyttä.
Oulun Insinöörien puheenjohtaja Riitta Rusila nautti juhlapäivästä.
Teekkaritorvet viihdyttivät esityksellään juhlayleisöä.
Insinööri-lehti

Insinöörit nauttivat juhlahumusta Oulussa

Elokuun 8. päivänä Oulun Rotuaarille kokoontui sankoin joukoin insinöörejä viettämään Oulun Insinöörien 70 -vuotistaipaleen päiväjuhlaa, jossa esiintyivät niin Teekkaritorvet kuin stand up –koomikko Tomi Haustola.

Juhlayleisö sai osansa koomikon vitseistä ja tilaisuudessa syntyi hyvä vuoropuhelu yleisön ja koomikon kesken. Virallisen osuuden insinööritietoudesta kertoi Oulun Insinöörien puheenjohtaja Riitta Rusila sekä ennakkoon videolle haastatellut lapset. Mitä se insinööri oikein tekee? 

– Insinööri vois olla semmoinen joka keksii tai tietää jotain, kommentoi 7-vuotias poika.

Iltajuhlassa Insinööriliiton puheenjohtaja Pertti Porokari korosti oululaisen mentaliteetin merkitystä jäsenistön työllistymiseen ja menestymiseen.

– Jatkuvista huonoista uutisista huolimatta täällä ei ole lannistuttu ja lakattu uskomasta omaan osaamiseen ja ammattitaitoon.

Porokarin mukaan on suorastaan hämmästyttävää, kuinka hyvin Nokian ja monen muun yrityksen vailla työtä jättämät ihmiset ovat löytäneet uutta tekemistä. Hänen mielestä avainsanoja lienevät väen korkea koulutus, ammattitaito, osaaminen sekä tahtotila.

– Varmasti kyse on myös pohjalaisesta periksi antamattomuudesta, joka näyttää tarttuneen myös muualta tulleisiin, kommentoi Porokari.

Oulun Insinöörit on vuonna 1945 perustettu yhdistys, jonka jäsenmäärä oli 3044 kesäkuun alussa.

Teksti ja kuvat: Anu Kaniin, Insinööriliitto