Kun kävijöitä on tuhansia, välillä joutuu jonottamaan.
Ilmaisen aamupäivän lisäksi oli mahdollista ostaa loppupäiväksi lippu alennuksella.
Kalle, Teuvo ja Johanna nauttivat huvittelusta.
Liiton teltta ja onnenpyörä kiinnostivat kävijöitä.
Insinööri-lehti

Insinöörit huvittelivat Tampereella

Särkänniemen huvipuistossa oli viime lauantaiaamupäivällä yli 6.000 vierailijaa, kun huvipuisto oli avoinna kolme tuntia vain Insinööriliitto-yhteisön jäsenille.

Huvipäivä oli liiton juhlavuoden tapahtumista ylivoimaisesti suurin. Juhlavuoden yksi kuudesta teemasta liittyi perheisiin sekä yhdessä olemiseen ja tekemiseen, missä merkeissä Tampereella juhlittiin liiton 100-vuotiasta taivalta.

Tapahtumassa oli kävijöitä myös Pirkanmaan ulkopuolelta. Tilauskuljetuksia tuli muun muassa Helsingistä, Uudeltamaalta ja Satakunnasta. Useimmilla oli mukana eri-ikäisiä lapsia, osalla lisäksi isovanhemmat. Myös lapsettomia pariskuntia oli huvittelemassa.

Turusta saapuivat Sanna ja Juha Kelkka sekä heidän 2- ja 4-vuotiaat lapsensa. Matkaseurana oli Sannan siskon perhe, johon kuuluu myös liiton jäsen.

– Lapset eivät ole aiemmin olleet Särkänniemessä, Sanna Kelkka kertoi.

Perhe harkitsi alennushintaisten lippujen ostoa iltapäivälle. Alun perin he olivat pohtineet hotelliyötä huvittelun jälkeen. Se ei kuitenkaan onnistunut, sillä saksalaisyhtye Rammsteinin keikat, Tampereen teatterikesän näytökset ja muut kesätapahtumat olivat täyttäneet hotellivaraukset loppuun jo aikaisin kesällä.

Tukkijoki viehätti eniten

Hämeenlinnalainen Kolusen perhe yöpyi koko viikonlopun sukulaisten luona Tampereella. Kolmen tunnin huvittelu oli heille sopivan mittainen.

Tukkijoki oli Teuvo Kolusen mielestä kivoin laite, sillä siinä vanhemmat kastuivat – ja hän itsekin vähäsen. Siihen oli tarkoitus mennä uudelleen päivän aikana. Kastumisesta ei ollut haittaa, sillä lämpimästi paistava aurinko kuivasi vaatteet nopeasti.

Insinööriliiton onnenpyöräjonossa oli hetki aikaa jutella, ja Kalle Kolunen kertoi loppupäivän suunnitelmista: Teuvo viettää illan mamman kanssa, hän itse menee Rammsteinin keikalle ja vaimon iltaohjelmassa on hiphop-musikaali.

– Paras päivä ikinä, hihkaisi Johanna Kolunen.

Tikkareita ja halauksia

Kiwan maskottimajava kiersi apulaisensa kanssa ympäri huvialuetta. Majava ei ehtinyt jutella, sillä niin lapset kuin aikuiset riensivät halaamaan tätä. Tikkareita jakava apulainen kertoi, että insinöörit perheineen ottivat majavan todella hyvin vastaan.

Nymanin perhe tuli huvipäivään Hämeenkyröstä.

– Olimme muutenkin tulossa, mutta tulimme juuri tänään, kun on edullisempaa, sanoi Aarne Nyman.

Aamupäivän kohokohta oli Juuso-pojalle Vauhtimato. Pikkuveli Joonalle kivointa oli autoradalla hurjastelu.

Perheen pojille ostettiin koko päivän rannekkeet heti aamusta. Myöhemmin myös Maarit-äiti ja Aarne-isä ostivat omat rannekkeensa, sillä huvittelu oli niin mukavaa. Tarkoitus oli huvitella koko päivän. Perhe oli tavannut puistossa vilahdukselta tuttuja, mutta Juuson kummit oli tarkoitus tavata varta vasten.

Teksti ja kuvat: Kirsi Tamminen