Insinööriopiskelijaliittoa oli tullut juhlimaan 150 vierasta.
Juhlatunnelmia.
Insinöörilaulajat olivat mukana juhlassa.
Juhlassa jaettiin ansiomitaleita.
Ylivieskalainen Toni Sinkkonen (oik.) valittiin vuoden aktiiviksi.
Vuoden paikallisyhdistykseksi valittiin Turun Insinööriopiskelijat.
Leikkimielistä kisailua Turun ja Tampereen kesken.
TROL:n Immo Koho, Akavan opiskelijoiden Henna Hirvonen ja Samokin Jani Mäntysaari.
Laulu raikasi juhlissa.
Insinööri-lehti

Insinööriopiskelijaliitto saavutti kypsän iän

Insinööriopiskelijaliitto IOL juhli marraskuisen liittokokouksensa aattona 60-vuotista järjestötaivaltaan. Helsingissä Hotel Haagassa järjestetty vuosijuhla kokosi paikalle nykyisiä ja vanhoja aktiivitoimijoita ja toimihenkilöitä sekä sidosryhmien edustajia. Juhlallista tunnelmaa korostivat Insinööriopiskelijaliiton liput ja tilan violetit koristelut. Erityisesti vieraita tuntui ilahduttavan pöytien nimeämistapa. Juhlapöydät olivat saaneet nimensä niiden kaupunkien mukaan, joissa on vuosien mittaan järjestetty Insinööriopiskelijapäivät.

Juhlavia puheita ja iloista laulua

Insinööriopiskelijaliiton puheenjohtaja Henna Hartikainen toivotti juhlapuheessaan vieraat tervetulleiksi. Hartikainen korosti liiton paikallisyhdistysten olevan liiton toiminnan sydän.

– Insinööriopiskelijaliitto on paikallisyhdistyksien muodostama liitto.  Nämä paikallisyhdistykset ja niissä toimivat aktiivimme ovat jäsenen lähin kontakti Insinööriopiskelijaliittoon ja sitä kautta keskusliittoomme, Hartikainen totesi.

– Toimijoiden vaihtuvuus on yksi toimintamme suurimmista rikkauksista, mutta myös haaste ja kompastumisen paikka. Meidän on pidettävä alati huolta siitä, että aktiiveillamme, toimijoillamme ja seuraajillamme on tarpeeksi tietoa liiton historiasta, näkemyksistä ja toimintaperiaatteista.

Hartikainen kiitti omasta sekä koko istuvan liittohallituksen puolesta kaikkia niitä henkilöitä, jotka ovat omalla työllään mahdollistaneet liiton toiminnan jatkuvuuden tähän päivään asti.

Insinööriliiton puolesta juhlivaa yhdistystä onnitteli puheenjohtaja Pertti Porokari ja Akavan tervehdyksen toi puheenjohtaja Sture Fjäder. Juhlissa oli mukana myös Insinöörilaulajat.

Tunnustusta hyvin tehdystä työstä

Puheenjohtaja Pertti Porokari jakoi juhlassa pronssisen ansiomitalin henkilöille, jotka ovat usean vuoden ajan toimineet opiskelijakentällä tehden työtä liiton hyväksi. Mitalit myönnettiin Mika Kiviharjulle, Mikko Tuomivirralle, Rauha Revolle, Noora Niemiselle, Janne Juujärvelle ja Mikko Pohjolalle.

Lisäksi Insinööriopiskelijaliiton vuoden 2015 paikallisyhdistyksenä palkittiin Turun Insinööriopiskelijat TIO ja vuoden aktiivina ylivieskalainen Toni Sinkkonen.

Muistot talteen

Erityisen suosituksi juhlissa nousi valokuvauspiste, jossa sai kuvauttaa itsensä ja seuralaisensa teemaan sopivaa taustaa vasten.  Valokuvaajana toimineella Kim Korkkulalla piti kiirettä, sillä moni osallistujista halusi ikuistaa itsensä juhlatunnelmissa.

– Valokuvauspiste ja yhteislaulut olivat ehdottomasti illan parasta antia. Puheet olivat kannustavia ja innoittavia sekä ruoka herkullista, kertoi Hyvinkään-Riihimäen Insinöörien hallituksen jäsen Veera Tähtinen.

Vapaan sanan aikana lavalle nousi vanhoja liittohallituksen jäseniä sekä paikallisyhdistysten edustajia. Useat puheenvuoroista päättyivät laulutoiveeseen, sillä mitäpä olisivat insinööriopiskelijoiden juhlat ilman raikuvaa laulua. Pöytiin jaetut lauluvihot ja vastaanoton yhteydessä myydyt laulumatit mahdollistivat juhlakansan liittymisen yhteislauluun.

Virallisen ohjelman päätyttyä lavalle asteli bilebändi GroovinMoovin, joka viihdytti juhlijoita pitkälle yli puolen yön. Tanssilattialla viihtyivät niin nuoret kuin vanhemmatkin osallistujat.

Teksti: Elina Kuivinen
Kuvat: Kim Korkkula