Insinööriliitolla on nimikkolähtö lauantaina sekä Vermon että Seinäjoen raveissa.
Insinööri-lehti vapaalla

Insinööriliitto mukana Seinäjoen ja Vermon raveissa

Insinööriliiton juhlavuoden kunniaksi liitto on esillä tulevana lauantaina sekä Vermon että Seinäjoen raviradalla.

Insinööriliitolla on kummassakin tapahtumassa 100-vuotisjuhlalähtö. Liiton jäsenet pääsevät lauantain raveihin jäsenkorttia näyttämällä.

Puheenjohtaja Samu Salon mukaan lauantain raveihin jalkautuminen kuuluu sarjaan ”liitto näkyy juhlavuonna siellä, missä on ihmisiä”. Ravit ovat edelleen katsojamäärillä mitattuna maan seuratuimpia lajeja.

– Myös insinöörien joukossa on paljon raviurheilun seuraajia, Salo sanoo.

Salo on itsekin tuttu hahmo raviradoilla. Nuoruusvuosina Seinäjoen raviradalla tarttunut harrastus on pitänyt otteessaan, vaikka puheenjohtajan vuoteen ei ravipäiviä enää mahdu menneiden vuosien malliin.

– Raveissa käyminen painottuu nykyään kesään. Ainakin Riihimäellä ja Loviisassa tulee käytyä vähintään kerran kesässä. Kesäradoilla on oma tunnelmansa, hän kertoo.

Raveissa Saloa kiehtoo paitsi urheilu myös insinöörimäinen analysointi. Hänen mielestään ravilähtö tarjoaa sekä etukäteen että lähdön jälkeen mahdollisuuksia erilaisille spekulaatioille.

– Sitä on kyllä tullut vuosien varrella tehtyä lukemattomia kertoja etenkin silloin, kun lähtö ei ole mennyt aivan omien odotusten mukaan, hän naurahtaa.

Jäsenillä vapaa pääsy

Lauantain ravit ovat historian ensimmäinen Kavioliiga Grand Prix -tapahtuma. Kun raviviikon päätapahtuma järjestetään kahdella paikkakunnalla, pääkaupunkiseudulla Vermossa ja Seinäjoella, Salo joutui tekemään vaikean päätöksen kahden hyvän vaihtoehdon välillä.

– Seuraan raveja tällä kertaa Vermossa, hän sanoo.

Liitolla on molemmissa raveissa oma nimikkolähtö. Vermossa se on ravien seitsemäs lähtö. Mikä on puheenjohtajan mielestä se hevonen, joka saa lähdön jälkeen ylleen liiton upean 100-vuotisjuhlaloimen?

– Keulahevonen lienee tässä lähdössä vahvoilla, koska paikkojen ratkettua ei vauhdin pitäjää löytyne. En tiedä, kuka keulassa tulee juoksemaan, joten veikkaan voittajaksi sisäradalla hyvän juoksun saavaa The Dudea.

Insinööriliiton jäsenet pääsevät Vermon ja Seinäjoen raveihin lauantaina ilmaiseksi jäsenkorttia näyttämällä. Myös sähköinen jäsenkortti käy.

Teksti: Jari Rauhamäki
Kuva: Hanna Laakso / Suomen Hippos