Tomi Laineen vetämä sosiaalisen median koulutus kiertää eri paikkakunnilla.
Tomi Laine (oik.) keskustelee SATIn puheenjohtaja Markku Uusitalon kanssa.
Insinööriliiton järjestämä koulutus innosti lauantaipäivänäkin.
Insinööri-lehti koulutus

Innokkaat oppijat sosiaalisessa mediassa

Sosiaalinen media ja ennen kaikkea LinkedIn olivat koulutusaiheina viime viikonloppuna Satakunnassa. Kouluttaja Tom Lainetta oli kuuntelemassa 33 asiasta kiinnostunutta. Heidän ikähaitarinsa oli laaja, sillä nuorimmat olivat alle kolmekymppisiä ja vanhimmat päälle kuusikymmenvuotiaita.

Koko päivän kestänyt tilaisuus järjestettiin Satakunnan Insinöörien toimistolla. Kuulijat olivat innolla mukana koulutuksessa ja kysymyksiä tuntui riittävän loputtomiin. Koulutuksen jälkeen osallistujat tietävät, miten sosiaalista mediaa voi käyttää työpaikan hakemiseen sekä työntekijöiden löytämiseen.

Konkarillekin uutta oppia

Koulutukseen osallistunut insinööri Jari Vihervirta on kokenut sosiaalisen median käyttäjä. Edellisessä työssään Satakunnan ammattikorkeakoulussa hän hyödynsi useita sosiaalisen median ympäristöjä.

– Koulutuksen suurin anti oli vinkit oman LinkedIn-profiilin kehittämiseksi. Sain tietoa siitä, mitkä kentät vaikuttavat profiilin löydettävyyteen, Vihervirta sanoo.

– Hyvä ajatus oli myös visuaalisen aikajanan lisääminen ansioluetteloon – varsinkin kun samantyyppisten graafien tekeminen on osa työtäni. Kun päivitän CV:n, lisään varmasti tämän elementin siihen.

Vihervirta käyttää LinkedIniä lähinnä verkostoitumiseen.

– Jos jossain vaiheessa työnhaku tulee ajankohtaiseksi, silloin hyödynnän LinkedInin työnhakijoille tarkoitettuja sovelluksia. Aion lisätä profiiliini myös portfolio-tyyppisesti joitain työnäytteitä.

Esimerkkinä hän mainitsee kuvauksen nykyisessä työssään toteutetun dokumentaatiokäytännön ja tuotedokumenttien kehitysprojektin.

Oma osaaminen näkyville

Vihervirran mielestä insinöörien kannattaa perehtyä LinkedIniin, koska se on hyvä kanava tuoda esiin omaa osaamista.

– Insinööreille omien vahvuuksien esittely tuntuu usein olevan vaikeaa, hän arvioi. LinkedInissä on siihen hyvät työkalut ja ympäristö opastaa alkuun ja antaa vihjeitä siitä, mitä profiiliin vielä kannattaa lisätä.

– Tomi Laineen luennosta tosin opimme, että osa automaattisista neuvoista on käyttäjälle hyödyllisiä ja osa ei.

Teksti: Timo Ruoko, Insinööriliitto
Kuvat: Jari Vihervirta