Onnenpyörä oli suosittu jälleen kerran.
Ella Oksiala sekä Jere, Jalmari ja Maarit Romunen olivat tullet huvipäivään Varkaudesta asti.
Taaperot ajoivat väljästi leppäkerttujen kyydissä.
Topi Pesu ja Saara Venäläinen tulivat huvittelemaan kahdestaan.
Boom vie kävijät korkealle ylös ja alas tullaan vapaalla pudotuksella.
Insinööri-lehti

Huvittelua koko päiväksi

Tampereen Särkänniemi täyttyi tänään aamulla Insinööriliiton jäsenistä ja heidän läheisistään. Aamun ensi tunnit oli varattu jäsenistölle.

Noin 3 000 henkilöä oli tarttunut liiton ja Tampereen Insinöörien tilaisuuteen huvitella oman väen kesken. Vaikka aamu oli noussut sateisena, sade lakkasi, kun portit avautuivat kello kymmeneltä.

Useiden lasten jännitys purkaantui, kun vihdoin pääsi laitteisiin. Valinnanvaraa riitti, ja pitkiä jonoja ei vielä ollut.

Äänimaisema täyttyi riemun kiljahteluista ja laitteiden kolinasta.

Savosta Pirkanmaalle

Maarit Romunen odotteli lapsiaan ja lapsenlastaan karusellin edessä. He olivat lähteneet edellisenä päivänä kotoa Varkaudesta. Tarkoituksena oli viettää koko päivä huvipuistossa ja ajaa illalla kotiin.

– Edellistä Särkänniemen-käynnistä on neljä tai viisi vuotta, hän muisteli.

Romuselle liiton palvelut ja edut ovat tuttuja. Hän on osallistunut muun muassa brunssille sekä eri koulutuksiin. Koulutus kiinnostaa muutenkin, sillä hän suorittaa parhaillaan YAMK-tutkintoa.

 

– Aion itsekin käydä laitteissa, mutta en hurjemmissa, Romunen sanoi samalla, kun hän katseli poikansa Jere Romusen kanssa Boom-latteen nousua korkeauksiin.

Vierailijoita pitkin maata

Huvipäivään osallistui insinöörejä ympäri Suomea. Esimerkiksi Satakunnasta oli lähdetty matkaan yhteiskuljetuksella; bussi oli täynnä.

Tamperelaiselle insinööriopiskelijalle Saara Venäläiselle Särkänniemessä käynti kuuluu joka kesään. Hän saapui paikalle puolen päivän aikaan, jolloin tummimmat pilvet olivat väistyneet.

Venäläisen seurana oli Topi Pesu. Heillä ei ollut vielä valmiita suunnitelmia päivän varallen.

– Olemme liikkeellä iloisella mielellä, Venäläinen hymyili.

Pesun suunnitelmana oli seurata häntä tiivisti

Huvipuisto tarjosi koko perheelle iloa ja hauskuutusta. Taaperot viihtyivät esimerkiksi possujunassa ja teineille jännittävämpiä kokemuksia. Myös aikuisille oli omat huvituksensa.

Teksti ja kuvat: Kirsi Tamminen