Uudenkaupungin autotehdas
Insinööri-lehti

Valmet Automotive palkkaa satakunta toimihenkilöä

Uudessakaupungissa toimiva autotehdas rekrytoi ensi kesään mennessä yli tuhat uutta työntekijää Mercedes-Benzin GLC-katumaasturin sarjatuotantoa varten. Insinööreille sopivia toimihenkilön paikkoja on tarjolla satakunta.

– Tuntuu hyvältä työskennellä yhdessä Suomen kasvuyrityksistä, luottamushenkilö Mikko Itäranta myhäilee.

Daimlerin omistaman Mercedes-Benzin GLC-katumaasturin sarjatuotanto alkaa Valmet Automotiven autotehtaalla Uudessakaupungissa alkuvuonna 2017. GLC-mallia aletaan valmistaa nykyisen A-sarjan valmistuksen rinnalla.

– Daimlerin teesinä on ‘Best or nothing’. Se, että me olemme leikissä mukana, tarkoittaa, että ympäristö on hyvin haastava ja sisältää uusinta teknologiaa, Itäranta sanoo.

Useille koulutustaustoille

Rekrytoitavia haetaan usealla kampanjalla, joista ensimmäinen alkoi eilen. Ensi kesään mennessä tehtaalle palkataan sata toimihenkilöä tuotannon, tuotannon tukitoimintojen ja suunnittelupalvelujen tehtäviin. Niissä insinöörin koulutuksesta on hyötyä.

– Haemme henkilöitä, joilla on hyvä perustausta ja oppimismotivaatio sekä kyky toimia tiimissä. Tekniikan, logistiikan ja kaupan alan ammattikorkeakoulutus ovat varmasti kovaa valuuttaa, Itäranta sanoo.

– Tietyissä suunnittelutehtävissä on hyvä olla autoinsinööri, henkilöstöjohtaja Tomi Salo lisää.

Töihin tullaan kaukaa

Uuteenkaupunkiin tarvitaan lisää työvoimaa. Tehtaalle matkustaa nykyään noin 250 työntekijää Turusta ja toista sataa Raumalta. Turusta matkaa kertyy yhteen suuntaan 75 kilometriä, Raumalta hieman vähemmän.

– Uudessakaupungissa ei ole yhtä paljon asuntoja kuin työntekijöille tarvittaisiin. Varmasti tarvitsemme julkisen sektorin apua asuntoproblematiikan ratkaisemisessa ja liikenneyhteyksien kehittämisessä, Itäranta sanoo.

– Läsnäoloa tarvitaan välillä täälläkin, mutta aika hyvin töiden tekeminen voi onnistua Turussa. Siellä on meidän etätyöpisteemme, Salo sanoo.

Valmet Automotivella on Suomessa tällä hetkellä 1 550 työntekijää. Tämän vuoden aikana Uudenkaupungin autotehtaalle on rekrytoitu noin 200 henkilöä.

Tuotantotoimintaa tukevat alihankkijat mukaan lukien autotehtaalla työskentelee lähes 2 000 henkilöä ja rekrytointikampanjoiden jälkeen ensi vuoden lopulla kaikkiaan noin 3 000 henkilöä.

Teksti: Janne Luotola, Insinööriliitto
Kuva: Valmet Automotive