Insinööri-lehti

Teollisuuden Palkansaajien TP:n rekisteröinti lisää vaikuttavuutta

Teollisuuden Palkansaajien TP:n puheenjohtajuuden vuodenvaihteessa Metallityöväenliiton Riku Aallolle luovuttava Pertti Porokari on tyytyväinen siihen, että TP:n rekisteröinti toteutui hänen puheenjohtajakaudellaan.

– Kaksivuotinen kausi oli kaikkiaan erittäin antoisaa aikaa. Rekisteröityminen oli minulle tärkeä tavoite ja tuntuu hienolta, että se onnistui ennen puheenjohtajavaihdosta. Tästä on Aallon Rikun hyvä jatkaa, hän sanoo.

Porokari on ollut TP:n hallituksessa kaikkiaan viisi vuotta. TP:n elinkeinopoliittista työryhmää hän on vetänyt neljä vuotta.

Hänen mielestään TP:n hallituksessa on ollut helppo löytää yhteinen näkemys hankaliinkin asioihin.  Hän painottaa, että kaikilla jäsenillä on ollut vahva motiivi toimia yhdessä suomalaisten palkansaajien edun ajamiseksi.

– TP:n elinkeinopoliittisessa työryhmässä on puolestaan ollut aktiivinen ja osaava ote. Olemme vuosien varrella vaikuttaneet aktiivisesti ja tehokkaasti suomalaiseen teollisuus- ja yhteiskuntapolitiikkaan, Porokari sanoo.

Hänen mielestään neuvottelutoiminnan koordinoinnin yksi hyvä esimerkki oli syksyn 2011 sopimusneuvottelukierros, kun teknologiateollisuudessa YTN, Pro ja Metalli sopivat yhteisistä tavoitteista ja niiden ajamisesta yhdessä neuvotteluissa.