Insinööri-lehti

Painavaa asiaa senioreiden lounaalla

Tampereen Insinöörien Seniorit aloittivat uuden toimintavuoden kokoontumalla lounaalle 10.1.2012. Suomalaisen klubin Pirkanmaa-kabinetissa oli ruuan lisäksi tarjolla painavaa asiaa, kun Lokomon (nykyään Metso Minerals Oy) pääsuunnittelijana toiminut Jussi Virtamo esitteli senioreille murskauslaitosten toimintaa. Kiinnostuneelle joukolle tulivat tutuiksi erilaiset murskaintyypit kuten leuka-, kartio-, iskupalkki- ja keskipakomurskaimet.

Murskaimia käytetään kaivosalalla sekä maa- ja tierakentamisessa. Suurimmat murskaimet painavat 137 tonnia ja niihin mahtuu 2 x 1,5 metrin kokoiset kivet, joista tulee mursketta hetkessä. Näiden järeiden jättiläisten rakenteelliset hienoudet avautuivat ammattimiehen esittelyssä. Näytillä oli myös murskainten pienoismalleja.

– Joukkomme on tehnyt pitkän päivätyön ja hankkinut valtavan määrän tietoa, kokemusta ja ammattitaitoa tekniikan eri aloilta. Vaihdamme kokemuksia ja muistelemme yhdessä tapahtumia. Mutta samalla olemme tiukasti kiinni nykyisyydessä. Seuraamme tekniikan kehitystä ja päivän tapahtumia, kuvailee Jorma Hautala Tampereen Insinöörien aktiivista seniorijoukkoa ja sen toimintaa.

 

Teksti ja kuvat Jorma Hautala