Insinööri-lehti

YTN saavutti kemian alalla neuvottelutuloksen

Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry on allekirjoittanut tänään ensimmäisen kilpailukykysopimuksen mukaisen neuvottelutuloksensa Kemianteollisuus ry:n kanssa. Kemian ylempien toimihenkilöiden pöytäkirjan piirissä on noin 8000 henkilöä.

Neuvottelutuloksen mukaan kilpailukykysopimuksen vaatimasta kolmen päivän työajan lisäyksestä sovitaan paikallisesti 31.10.2016 mennessä. Työajan pidennyksen tapaa ei neuvotteluissa määritelty, vaan se voidaan vapaasti sopia. YTN:n puheenjohtajan Heikki Kaupin mielestä järkevintä olisi paikallisesti etsiä ratkaisuja, joilla lisääntyvä työaika sijoittuu joustavasti ja työn tekemisen kannalta optimaalisesti.

Neuvottelutulokseen sisältyvät myös paikallisen sopimisen laajeneminen ja selkeät parannukset luottamusmiehen asemaan. Työehtosopimuksen liitteeksi kirjattiin selviytymislauseke, joka täyttää sille asetetut perustavoitteet.

YTN:n neuvottelija Petteri Oksa kertoo neuvottelujen sujuneen hyvässä hengessä: ”Siihen voi olla erityisen tyytyväinen, että luottamusmiehen asemaan saatiin parannuksia paikallisen sopimisen laajentuessa”, hän toteaa. Oksa toivoo neuvottelujen hyvän hengen välittyvän paikallistasolle, kun siellä aletaan keskustella työajan pidentämisen mallista.

Neuvottelutulos käsitellään ensi viikolla YTN:n alan taustaryhmässä ja YTN:n hallituksessa, jotka päättävät sen lopullisesta hyväksymisestä.