Valmet Automotiven tehdas Uudessakaupungissa kärsii koronakriisistä.
Insinööri-lehti työmarkkinat

Valmet aikoo lomauttaa autotehtaalla

Valmet Automotive antoi eilen neuvotteluesityksen henkilöstön tilapäisestä vähentämistarpeesta Uudenkaupungin autotehtaalla.

Syynä on koronapandemian vaikutus markkinatilanteeseen ja tästä johtuva tuotantomäärien vähentyminen. Neuvottelut koskevat kaikkia henkilöstöryhmiä. Neuvottelut eivät johda irtisanomisiin.

Koronapandemia on heikentänyt autojen markkinanäkymiä maailmalla. Kasvuvauhdista ei voi esittää luotettavia arvioita. Uudenkaupungin autotehtaan tilauskannan taso johtaa loppuvuonna vajaatyöllisyyteen. Siksi Valmet Automotive käynnistää tuotannollisista ja taloudellisista syistä koko autotehtaan henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut.

Valmet Automotive ei usko tilanteen palaavan koronakriisiä edeltäneelle tasolle tämän vuoden aikana. Työnantaja harkitsee toimenpiteiksi toistaiseksi voimassa olevia lomautuksia, joissakin tehtävissä myös määräaikaisia lomautuksia. Irtisanomiset eivät kuulu vaihtoehtoisiin toimenpiteisiin.

Sopeutustarve koskee autotehtaan kaikkia henkilöstöryhmiä eli enintään 1080 tehdashenkilöä ja 130 toimihenkilöä tai ylempää toimihenkilöä. Sopeutustarve ei koske Salon akkutehdasta.

Kuva: Valmet Automotive