Insinööri-lehti

Uusi jäsenjärjestö IL-yhteisöön

Rautatiealan Teknisten ja Toimihenkilöiden Liitto RTTL ry:n valtuusto on päättänyt yksimielisellä päätöksellä tiistaina 12.12.2018 hakea Insinööriliitto IL ry:n jäsenyyttä 1.1.2019 alkaen. Insinööriliiton hallitus on hyväksynyt jäsenhakemuksen.

RTTL ry on noin 570 henkilön jäsenmäärällään merkittävä rautatiealan ammattiyhdistys, jonka jäsenet työskentelevät pääosin VR-konsernin palveluksessa. Jäsenkunta koostuu pääosin diplomi-insinööreistä, insinööreistä, teknikoista ja muista tekniikan alan asiantuntijoista. RTTL on tällä hetkellä Pardian kautta STTK:n jäsenyhdistys.

– Odotamme hyvää yhteistyötä ja saumatonta edunvalvontaa siirtyessämme yleisliitosta nimenomaan tekniikan alan asiantuntijoiden edunvalvontaan keskittyneeseen liittoon, toteaa RTTL:n puheenjohtaja Johanna Wäre.

IL on vuonna 1919 perustettu insinöörien ja muiden tekniikan alan asiantuntijoiden liitto, jolla on noin 70 000 jäsentä ja RTTL:n liittymisen jälkeen 38 jäsenjärjestöä.

– Toivotan RTTL:n lämpimästi tervetulleeksi Insinööriliitto-yhteisöön. Tämä tukee meidän tavoitettamme keskittää insinöörien ja muiden tekniikan alan asiantuntijoiden, sekä erityisesti rautatiealan edunvalvontaa Akava-yhteisöön, toteaa IL:n puheenjohtaja Samu
Salo
.