Insinööri-lehti työmarkkinat

Ura- ja työllisyyshanke Optimum alkaa

Optimum auttaa korkeakoulutettuja uran murroskohdissa. Insinööriliiton jäsenet voivat osallistua hankkeen virtuaalisiin yritysvierailuihin.

Euroopan unionin rahoittamalla hankkeella on juuret Pohjois-Suomessa, mutta iso osa koulutuksista on avoimia koko Suomeen. Optimum seuraa Momentumia, ja taustalla on kahdeksan akavalaisen liiton toimijoista muodostuva PSOTTY ry, joka on toteuttanut työllisyyshanketoimintaa jo vuodesta 2009.

Kolmivuotisen hankkeen ensimmäiset koulutukset alkavat marraskuussa. Syksyn 2023 aikana verkossa on 12 eriaiheista urakoulutustilaisuutta esimerkiksi aiheilla ”Tekoäly asiantuntijatyössä”, ”Rekrytointi ja työnantajabrändi LinkedInissä” ja ”Työnhakukunto ’between jobs’ -tilanteessa”. Kaksi koulutuksista pidetään englannin kielellä. Ilmoittautuminen on avoinna Optimumin sivuilla.

Ensi vuonna hankkeen toimenpiteet laajenevat. Mukaan tulee aiemmin Insinööriliiton järjestämiä virtuaalisia yritysvierailuja ja alueellisia työmarkkinakatsauksia. Hankkeen osarahoittajina on seitsemän pohjoissuomalaista kaupunkia. Yksi tavoite on houkutella osaajia avoimiin työpaikkoihin. Hankkeessa ovat mukana myös kaikki pohjoisen korkeakoulut. Optimum näkyy työelämämessuilla ja erityisesti loppuvaiheen opiskelijoiden keskuudessa.

Insinööriliitto on Optimumissa mukana edustuksella taustayhdistyksen hallituksessa. Hanketta rahoittavat liiton lisäksi kahdeksan jäsenjärjestöä.

Kuva: Juha Tuomi /Mostphotos