Insinööri-lehti

Tutkintovienti Suomesta käynnistyi

Meksikossa alkoi Haaga-Helian myymä International Business -ammattikorkeakoulututkinnon opetus. Tulevaisuudessa ulkomaille voidaan myydä myös tekniikan alan koulutusta.

Haaga-Helia-ammattikorkeakoulu on käynnistänyt kansainvälisen kaupan alan koulutuksen Mondragón yliopistossa Meksikossa. Käynnissä on ensimmäinen ulkomaille myyty koulutus, joka johtaa ammattikorkeakoulututkintoon.

Koulutusvientiä halutaan edistää hallitusohjelmassa. Maailmalla on kysyntää suomalaiselle koulutusosaamiselle, kuten opettajan- ja tietojenkäsittelyn koulutukselle. Eniten kiinnostusta suomalaista koulutusta kohtaan on osoitettu Latinalaisesta Amerikasta.

Suomalaisen koulutuksen kauppaa helpottaa tulevaisuudessa Eduexcellence, joka on tänä syksynä toimintansa aloittanut Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian yhteinen koulutusvientiorganisaatio.

– Eduexcellence avaa ovet teknisen koulutuksen viennille, tiivistää Haaga-Helian rehtori Teemu Kokko.

International Business -tutkinto-ohjelman opiskelijat on valittu Meksikon ja Suomen hyväksymän opiskelijavalinnan kautta. Opiskelijoita otetaan koulutukseen ensimmäisenä vuotena 15 ja tulevina vuosina 25.

Lukukausimaksu on opiskelijalle 7 500 euroa. Pilottivuoden kustannukset tuottavat Haaga-Helialle nollatuloksen, mutta ensi vuodesta alkaen koulutuksen odotetaan tulevan kannattavaksi vientitoiminnaksi.

8.9. poistettu väite, että Laureassa olisi teknisen alan koulutusta