Insinööri-lehti talous

Teollisuuden tilaukset kasvoivat maaliskuussa 2,6 prosenttia

Teollisuuden tuotanto notkahti, mutta tilauskanta jatkoi kasvuaan.

Teollisuuden uusien tilausten arvo oli Tilastokeskuksen mukaan maaliskuussa 2,6 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin. Tammi-maaliskuun aikana tilaukset kasvoivat 2,5 prosenttia vuodentakaisesta. Tilaukset ovat kasvaneet yhtäjaksoisesti neljä kuukautta.

Yritykset saivat maaliskuussa uusia tilauksia vuodentakaista enemmän kemianteollisuudessa sekä metalliteollisuudessa. Kemianteollisuudessa tilaukset kasvoivat 5,3 prosenttia ja metalliteollisuudessa 4,4 prosenttia edellisestä vuodesta. Paperin, paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksen toimialalla tilaukset laskivat 3,4 prosenttia vuodentakaisesta.

Kausitasoitettu teollisuustuotanto laski maaliskuussa 0,1 prosenttia edellisestä kuukaudesta. Teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto oli maaliskuussa 1,3 prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin. Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä työpäiväkorjattu tuotanto oli 0,4 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin.

Kausitasoitettu teollisuustuotanto kasvoi maaliskuussa eniten sähkön-, kaasun- ja lämmönhuollon toimialalla 2,9 prosenttia ja kaivostoiminnassa 2,2 prosenttia. Metalliteollisuuden tuotanto väheni 0,2 prosenttia ja metsäteollisuuden 1,2 prosenttia. Tuotanto väheni eniten kemianteollisuudessa, 1,6 prosenttia.