Insinööri-lehti

SSAB aikoo lopettaa tehtaan

Teräsyhtiö SSAB Europe käynnistää yt-neuvottelut Lappohjan putkitehtaalla Hangossa. Neuvottelujen piirissä on koko tehtaan henkilöstö eli noin 115 henkilöä. Tehdas saatetaan lopettaa.

SSAB Europella on putkituotantoa Hämeenlinnassa, Lappohjassa ja Pulkkilassa, kierresaumahitsattujen putkien valmistusta Oulaisissa ja profiilituotantoa Toijalassa.

Tuotantolinjoja kehitetään Hämeenlinnan putkitehtaalla. Oulaisissa ja Toijalassa selvitetään valmistuksen modernisointia. Pulkkilaan laaditaan koko tehdasta koskeva pitkän aikavälin kehitysohjelma työturvallisuuden- ja tuottavuuden parantamiseksi.

Lappohjan tehtaalla käynnistetään henkilöstön vähentämiseksi yt-neuvottelut tuotannollisista, taloudellisista ja toiminnan uudelleenjärjestelyihin johtuvista syistä. Käynnistyvien neuvottelujen tuloksena voi olla Lappohjan tehtaan sulkeminen.

Neuvottelujen piirissä on Lappohjan tehtaan koko henkilöstö, yhteensä noin 115 henkilöä. Osalle Lappohjan tehtaan nykyisistä työntekijöistä kyetään tarjoamaan työtä SSAB Europen muilla tuotantolaitoksilla Suomessa, jos toiminta Lappohjassa lakkaa.

SSAB Europe -divisioonan päätuotantolaitokset sijaitsevat Raahessa ja Hämeenlinnassa sekä Luulajassa ja Borlängessä Ruotsissa.