Insinööri-lehti

Robotiikan muuntokoulutus järjestetään Satakunnassa

Satakunnasta kasvaa suuri automaatio- ja robotiikka-alan keskittymä, ja osaajista on pulaa. Siihen vastataan muuntokoulutuksella.

Satakunnan ammattikorkeakoulun Samkin ja Satakunnan ely-keskuksen toteuttama muuntokoulutus vastaa tarpeeseen nopealla aikataululla.

– Alueella on tarvetta lähes sadalle alan osaajalle, kertoo ely-keskuksen koulutusasiantuntija Antero Arvela.

– Ala on hyvin insinööri- ja toimihenkilövaltaista, jolle tarvitaan nimenomaan korkeakoulutason osaamista. Jos osaajia ei saada, on se tavallaan pullonkaula, joka voi estää koko alaa kehittymästä.

Koulutuksessa suoritetaan kohderyhmälle räätälöity sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörin (amk) tutkinto.

Koulutuksen tekee mahdolliseksi kesällä voimaan tullut lakimuutos, jonka myötä täsmäkoulutusta voidaan hankkia työvoimakoulutuksena koulutusohjelmissa, jotka päättyvät vuoden 2019 loppuun mennessä. Poikkeuslain tarkoituksena on helpottaa työvoimapulaa.

Koulutus toteutetaan työvoimakoulutuksena, ja sen kohderyhmään kuuluvat työttömät ja työttömyysuhan alaiset henkilöt tai alan vaihtajat. Pohjakoulutusvaatimuksena on soveltuva tekninen koulutus.

Muuntokoulutuksessa on monipuoliset ja joustavat toteuttamistavat, ja tarjolla on myös verkko-opintoja ja työssäoppimista. Työssaoppimista tukee lähes sadan yrityksen Robocoast-verkosto.

Muuntokoulutus alkaa 11. joulukuuta, ja se kestää arviolta kaksi vuotta.