Rauman telakka rakentaa Spirit of Tasmania -lautan
Insinööri-lehti talous

Rauman telakka sai kahden lautan tilauksen

Rauma Marine Constructions rakentaa australialaiselle TT-Line Companylle kaksi matkustaja-autolauttaa.

Osapuolet ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen kahden nopean matkustaja-autolautan rakentamisesta. Projektin työllisyysvaikutus on arviolta noin 3 500 henkilötyövuotta, ja alusten rakentaminen alkaa alkuvuodesta 2021.

Laivat rakennetaan Rauman telakalla ja toimitetaan asiakkaalle Australian Tasmaniaan syksyinä 2022 ja 2023. Spirit of Tasmania -brändin alla liikennöivät laivat korvaavat nykyiset, Turussa vuonna 1998 rakennetut Spirit of Tasmania I ja II -laivat.

Uusien alusten matkustajamäärä on 1 800 henkilöä, ja niiden bruttovetoisuus on noin 48 000 tonnia. Alukset liikennöivät vaativissa oloissa Australian Melbournen ja Tasmanian Devonportin välillä.

Lopullinen laivanrakennussopimus viimeistellään tulevina kuukausina.

RMC juhlisti helmikuussa yhdessä Wasalinen kanssa Aurora Botnia -matkustaja-autolautan kölinlaskua. Alus liikennöi tulevaisuudessa Vaasan ja Uumajan väliä. Helsingin ja Tallinnan välille rakennettavan Tallinkin uuden shuttlealuksen, MyStarin tuotanto aloitetaan huhtikuussa Rauman telakalla. Viime syksynä RMC solmi niin ikään Puolustusvoimien kanssa sopimuksen neljän monitoimikorvetin toimittamisesta vuoteen 2026 mennessä.