Insinööri-lehti

Koulutuksilla varmuutta valintoihin

Urapalvelut on linjattu yhdeksi Insinööriliiton toiminnan painopistealueeksi tälle vuodelle. Ei siis ole mikään yllätys, että koulutustarjonnan sisällössä tämä näkyy heti alkuvuodesta lähtien.

Erilaisia liiton urapalvelutoimintoja tukevia – muun muassa urasuunnitteluun ja työnhakuun valmentavia – koulutustilaisuuksia järjestetään kevään aikana noin 50 kappaletta ympäri Suomea.

Työura on jokaiselle meistä iso osa elämää. Käytännössä koko aikuisikämme ajankäyttöä rytmittää työnteko tai siihen liittyvät oheistoiminnot, kuten opiskelu ja työnhaku.

Joka puolella korostetaan sitä, ettei pidä pudota kelkasta, vaan aina on oltava ajan hermolla. Jatkuvasti kasvavassa kilpailussa työpaikoista ratkaisevat innovatiiviset tavat erottua hakijoiden joukosta tai yleensäkään löytää uusi työpaikka. Samalla korostuvat myös uudet tavat miettiä oman urakehityksensä suuntaa.

Tämä kaikki näkyy siten, että verkostoja, verkostoitumista sekä näkyvyyden merkitystä erilaisissa viestintävälineissä korostetaan kaikkialla. Ennen näistä puhuttiin lähinnä yrityksien yhteydessä, mutta nyt ne kuuluvat ihan tavallisen työntekijän ja -hakijan arkeen.

Työuraan ja sen hallintaan liittyvää kakkua on mahdotonta nielaista kerralla, mutta Insinööriliiton koulutuksissa se on palasteltu sopiviin kokonaisuuksiin.
Yhdessä koulutuksessa perehdytään työnhaun perusasioihin ja toisessa työnhakuun sosiaalisessa mediassa. Joskus taas keskitytään pelkästään siihen tärkeimpään elementtiin, jolla työpaikka ja työuran suunta löytyy, eli sinuun itseesi ja sinun osaamiseesi.

Tule hakemaan varmuutta valintoihin ja ota työura haltuusi, osallistu koulutuksiin. Lue lisää koulutuksista: www.ilry.fi/koulutukset

Teksti: Jani Huhtamella