Insinööri-lehti

Korkeakoulujen yhteishaku on alkanut

Ammattikorkeakouluissa on noin 25 000 uutta aloituspaikkaa ja yliopistoissa noin 18 000. Eniten aloituspaikkoja on ammattikorkeakoulujen tekniikan ja liikenteen alan, sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan sekä yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon alan koulutuksissa.

Mukana on 24 ammattikorkeakoulua ja15 yliopistoa. Hakukohteita on tarjolla yhteensä noin 1 100, joista on noin 700 ammattikorkeakouluissa ja noin 400 yliopistoissa.

Ammattikorkeakoulujen koulutustarjonnassa on haettavana sekä päivätoteutuksena eli että monimuotototeutuksena järjestettäviä koulutuksia. Haussa on mukana myös ylempiä ammattikorkeakoulututkintoja.

Korkeakoulujen kevään yhteishaun kahtena hakuaikana hakija voi hakea yhteensä enintään kuuteen hakukohteeseen, jotka hakijan on laitettava hakulomakkeella mieluisuusjärjestykseen.

Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen yhteishaku jakautuu kahteen hakuaikaan. Ensimmäinen hakuaika oli tammikuussa; toinen hakuaika on meneillään ja päättyy torstaina 9.4. klo 15.00. Kaikkien valintojen tulokset julkistetaan 1. heinäkuuta.

Hakeminen ja tarkemmat ohjeet ovat osoitteessa www.opintopolku.fi.