Insinööri-lehti

Insinööriliitto ihmettelee CGI:n yt-neuvottelujen perusteita

Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo perää ict-palveluja tarjoavalta CGI:ltä ilmoitettua parempia perusteluja eilen ilmoitetuille yt-neuvotteluille.

– CGI ilmoittaa tavoittelevansa Suomessa noin 240 henkilötyövuoden vähentämistä vedoten tuotannollisiin ja taloudellisin syihin sekä toiminnan uudelleenorganisointiin. Kun kyseessä on erittäin kannattava yritys ja samassa tiedotteessa CGI kertoo jatkuvista investoinneista sekä toiminnan, osaamisen ja laadun kehittämistarpeesta, ei voi kun ihmetellä, mistä tässä on kysymys, Salo sanoo.

CGI Suomi ilmoitti eilen käynnistävänsä koko henkilöstöä ja sekä osakkuusyritys eFennia Oy:tä koskevat yt-neuvottelut. CGI työllistää Suomessa kaikkiaan noin 3 200 henkilöä, joten vähennystarve on noin kahdeksan prosenttia.

Salon mielestä vähennystarve kuulostaa kohtuuttoman suurelta ottaen huomioon, että tiedotteessa CGI ilmoittaa yrityksen palvelumallin perustuvan jatkossakin vahvaan läsnäoloon Suomessa.

– Herää kysymys, onko tässä taas kerran yt-neuvottelujen ja irtisanomisten taustalla prosessi, jossa kokeneempaa ja osaavaa henkilökuntaa laitetaan ulos ja heidän tilalleen rekrytoidaan vähitellen halvempaa väkeä tai toimintoja ulkoistetaan, Salo toteaa