Insinööri-lehti työelämä

Hallitus suosittelee etätyötä

Hallitus linjasi tänään suosituksista koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Valtioneuvosto suosittelee, että julkisen sektorin työtekijät työskentelisivät etätyössä mahdollisimman laajasti, jos työtehtävät sen mahdollistavat. Vastaava suositus koskee myös yksityisellä puolella työskenteleviä. Lähi- ja etätyön tekemisen mahdollisuudet arvioidaan työpaikoilla. Työnantajan tulee vähentää lähikontaktien ja muiden riskien määrää.

Epidemian kiihtymisvaiheessa hallitus suosittelee yli 20 hengen yksityistilaisuuksien välttämistä. Kaikissa yleisötilaisuuksissa edellytetään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeen noudattamista. Yleisötilaisuuksien osanottajamäärä rajataan sisätiloissa puoleen normaalista paikkamäärästä.

Hallitus antoi suosituksia myös vapaa-ajan, julkisten paikkojen ja oppilaitosten toiminnasta. Valtakunnallinen etätyösuositus on voimassa toistaiseksi, ja niitä arvioidaan uudelleen vuoden loppuun mennessä.

Hallitus tekee suosituksista periaatepäätöksen valtioneuvoston yleisistunnossa ensi viikolla. Hallituksen suositukset eivät ole oikeudellisesti sitovia.

Kuva: Mostphotos